MEB'den kaç kişi ihraç edildi? İşte FETÖ'den ihraç edilenlerin sayısı

FETÖ soruşturmalarında toplam kaç kişi ihraç edildi? Devlet Personel Başkanlığı FETÖ'den ihraç edilenlerin toplam sayısını açıkladı. 15 Temmuz'dan bu zamana kadar kamudan ihraç edilenlerin sayısı haberimizde.

MEB'den kaç kişi ihraç edildi? İşte FETÖ'den ihraç edilenlerin sayısı
26 Aralık 2016 Pazartesi 09:55

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında kamudan kaç kişi ihraç edildi? Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 15 Temmuz İşgal Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderdiği raporda, ihraç edilenlerin toplam sayısını açıkladı.

15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar kamudan ihraç edilen personel sayısını açıklayan DPB, raporu kamuoyu ile paylaştı.  24 Kasım 2016 itibariyle düzenlenen verilere göre 69 bin 895 kişi FETÖ soruşturması kapsamında kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında 58 bin 712'i memur, 4 bin 927 askeri personel, 3 bin 636 öğretim görevlisi, bin 459 sözleşmeli personel bulunuyor.

En Fazla İhraç MEB'de

FETÖ'cülerin en fazla ihraç edildiği kamu kurumu Milli Eğitim Bakanlığı oldu. FETÖ soruşturmaları kapsamında bugünne kadar kamudan ihraç edilenlerin sayısı 30 bin 411 kişi oldu. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.