MEB'e 752, ÖSYM'ye 136 kadro verildi

09 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan MEB KHK'sı ile birlikte, MEB'e 752, ÖSYM'ye 136 kadro ihdası verildi. Hangi unvan ve derecelere kadro verildi? Detaylar haberimizde.

MEB'e 752, ÖSYM'ye 136 kadro verildi
09 Aralık 2016 Cuma 09:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Aralık Perşembe akşamı onayladığı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. MEB KHK'sında bulunan kadro ihdasları ile MEB'e 752, ÖSYM'ye 136 kadro verildi. Peki hangi unvan ve dereceye kadro verildi? Detaylar haberimizde. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na tahdis edilen 752 kadroda Teftiş Kurulu Başkanı, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Bakanlık Maarif Başmüfettişi, Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı gibi kadrolar bulunuyor. 

Halen Bakanlık teşkilatında görevli olanlar ile Bakanlık teşkilatında şube müdürü ve üstü kadrolarda fiilen çalışanlar ve millî eğitim uzmanı ile millî eğitim uzman yardımcılarından yönetmelikte belirlenen yabancı dil ve tez şartım karşılayanlar arasından yapılacak mülakatta başarılı olanlar 6682 sayılı 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile belirlenen atama sayı sınırlarına tabi tutulmaksızın Bakan Onayı ile Bakanlık Maarif Müfettişi olarak atanabilecek.
 

ÖSYM'ye verilen kadro detayları şu şekilde. Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı, Araştırma Geliştirme Daire Başkanı, Engelli Adaylar Daire Başkanı, Kurumsal ilişkiler Daire Başkanı, Şube Müdürü, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzmanı, Mali Hizmetler Uzmanı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı, İşaret Dili Tercümanı, Bilgisayar İşletmeni, Mühendis, Mimar ve Tekniker kadroları olmak üzere toplam 136 kadro ihdası gerçekleşti.

MEB ihdas kadro
OSYM ihdas kadro


Etiketler; #ÖSYM #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.