MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ÜDY, ODY ve SRC açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliği'nin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanması üzerine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklama yaptı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ÜDY, ODY ve SRC açıklaması
01 Şubat 2017 Çarşamba 11:37

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin bugünkü Resmi Gazete'de yer alan 'Milli Eğitim Bakanlığı Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliği'ne ilişkin açıklamada bulundu. Tekin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliğinin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti. Artık uluslararası ve yurtiçi karayolu yolcu ve eşya-kargo taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan üst düzey yönetici (ÜDY), orta düzey yönetici (ODY) ve sürücü (SRC) belgelerine sahip olmak için alınması gereken eğitimlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verileceğini belirtti. 

İşte MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in konuya ilişkin açıklaması:

1. Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliğimiz bugün Resmî Gazetede yayımlandı.

2. Artık uluslararası ve yurtiçi karayolu yolcu ve eşya-kargo taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan

3. üst düzey yönetici (ÜDY), orta düzey yönetici (ODY) ve sürücü (SRC) belgelerine sahip olmak için alınması gereken eğitimler

4. ve sonrasında yapılacak sınavlar Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek. Sektöre hayırlı olsun.


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.

1 Şubat 2017 tarihli ve 29966 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.


Etiketler; #yusuf tekin #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.