MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i tehtit eden bakan Suat Kılıç mı?

Trabzon'da katıldığı bir panelde konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 2013 yılında kabineden bir Bakan tarafından tehtit edildiğini açıklamıştır. Peki Müsteşar Yusuf Tekin'i tehtit eden bakan dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç mı? Detaylar haberimizde.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i tehtit eden bakan Suat Kılıç mı?
02 Ocak 2017 Pazartesi 12:25

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, Trabzon'da  katıldı panelde, 2013 yılında tehtit edildiğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından, müsteşar Tekin'i kimin tehtit ettiği merak ediliyordu. Yenişafak, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç'ın tehtit ettiğini iddia etti. Peki Yusuf Tekin'i tehtit eden bakan Suat Kılıç mı? İşte detaylar. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Yusuf Tekin, Trabzon'da katıldığı konferansta çarpıcı açıklamalardabulundu. Tekin, kendisininin 2013 yılında bir kabine üyesi tarafından tehtit edildiğini belirtmişti.  FETÖ adına tehdit eden kabine üyesinin dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğu ortaya çıktı. 

2013 Yılında bir bakan bana; 'Fetullah Hoca'nın selamı var. ....

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 2013 yılında göreve geldiği ilk andan itibaren tehtit edildiğini söylemişti. Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığında 2013 yılında göreve gelir gelmez, tehdit edildim. Bu tekelleşmenin, ülkenin bağımsızlığına, ülkenin geleceğine ciddi bir ihanet olduğunu alenen söylediğim için, bu ülkenin çocuklarını, gençlerini, dershaneler üzerinden devşirip beyinlerini yıkayarak yabancılaştırdıklarını, alenen söylediğim için 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu anlamda şahsım, çalışma arkadaşlarım, ailem, çocuklarım üzerinden inanılmaz bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldım. Ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi bir bakan tarafından, 2013 yılında 'Fetullah Hoca'nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığına müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz' bunu arkadaşlar bakın, bir Bakan söyledi."  demişti.

MEB Müsteşarı Tekin'i tehtit eden Suat Kılıç mı?


Tekin'in bu açıklamaları sonrası, tehtit eden Bakanın kim olduğu merak ediliyordu. Yenişafak gazetesi Yusuf Tekin'i tehdit eden kişinin dönemin Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç olduğunu belirtti.

Kılıç FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasının ardından görevinden alınmıştı. Suat Kılıç'ın, kendisiyle birlikte bakanlığa getirdiği çok sayıda bürokrat da FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle KHK'larla ihraç edildi.

Suat Kılıç'ın adamları FETÖ'den atıldı

Kılıç'ın kadrosunda yer alan, Eğitim Kültür Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Gençlik Genel Müdürü Şevki Akkaya, Proje Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit ve Proje Daire Başkanı Hüseyin Demir ihraç edilen isimlerden bazıları. Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Turan Yıldız ise FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu.

Ayrıca Kılıç'ın getirdiği eğitim uzmanlarının da neredeyse yüzde 95'i FETÖ'den atıldı. Bakanlığı süresince çıkarılan dergi ve diğer projeleri FETÖ'ye bağlı derneklere havale eden Kılıç, görevden alındıktan sonra bakanlığın gizli bilgilerini içeren "Spor Bilgi Bankası" adında bir kitap çıkardı. Doğan Grubu tarafından çıkartılan kitap, bakanlıkla mahkemelik oldu.


Kaynak:Yenişafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.