MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağı Yayımlandı

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağı yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağı'na MEBBİS üzerinden 15 gün boyunca erişim sağlanacak.

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağı Yayımlandı
26 Ocak 2018 Cuma 16:14

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağı yayımladı. Taslak MEBBİS üzerinden, 15 günlüğüne görüş ve önerilerde bulunulması amacıyla erişime açıldı. Öğretmenler 15 gün boyunca kullanıcı adları ve şifreleri ile MEBBİS üzerinden Taslağı inceleyerek görüşlerini Bakanlığa bildirebilecek.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Taslağına yönelik Veri Toplama Modülü hakkında bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklama şöyle;

''Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği taslağı hazırlanarak paydaşların görüşleri alınmak üzere Bakanlığımızın veri toplama modülünde yayınlanmıştır.

Amacımız, paydaşlardan gelen görüş ve önerileri de dikkate almak suretiyle taslağa son şeklini vermektir. Bu anlamda, taslakta yer alan düzenlemelerle ilgili belirtilecek olumsuz görüşlere yönelik mutlaka öneri de getirilmesi, amacımızın karşılanması açısından önem arz etmektedir.

Şeffaf bir yönetim anlayışıyla paydaşların görüşleri almak üzere düzenlemenin, muhatapların lehine olabilecek tüm hususları içerecek şekilde oluşturulmasına özen gösterilmektedir. Bakanlığımızın veri toplama modülünde yayınlanan Yönetmelik taslağının son şekli, üst hukuk normlarına aykırı olmamak ve eğitim öğretim hizmetlerinde aksamaya yol açmayacak şekilde olması kaydıyla, alınan görüş ve öneriler de değerlendirilecektir.

Katılımınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımızı sunarız.''

MODÜL İÇİN TIKLAYINIZ.

Yönetmelik taslağına göre, yönetici görevlendirmeleri yazılı ve sözlü sınavla yapılacak. Yazılı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek.

60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. Boş kontenjanların 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak.

Sözlü sınavlar da 100 puan üzerinden değerlendirilecek. 60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. 
Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı görevlendirmeleri yazılı ve sözlü puanın aritmetik ortalamasına göre yapılacak.

Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar

(1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır;

a) Yükseköğretim mezunu olmak,
b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
c) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak,
ç) Yazılı sınav başvurusunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak,
d) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirilecekler bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.

Müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar

(1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir:

a) Müdür olarak görev yapmış olmak.
b) Kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
c) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak.

Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar

(1) Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir:

a) Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak.
b) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak.
c) Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

(2) Müdür başyardımcısı olarak görevlendirileceklerde ayrıca;

a) Fen Lisesi müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde Matematik, Fizik, Kimya veya Biyoloji alan öğretmeni olmak,
b) Sosyal bilimler lisesi müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji veya yabancı dil alan öğretmeni olmak,
c) Güzel sanatlar lisesi müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde Görsel Sanatlar/Resim veya Müzik alan öğretmeni olmak,
ç) Spor Lisesi müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde Beden Eğitimi alan öğretmeni olmak,
d) İmam hatip lisesi müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmeni olmak,
e) Mesleki ve teknik eğitim kurumları müdür başyardımcılığına görevlendirileceklerde atölye ve laboratuvar öğretmeni olmak, şartı aranır.

(3) Bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen niteliklerde aday bulunmaması hâlinde, diğer alan öğretmenlerinden de görevlendirme yapılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
konya - 6 yıl önce
Bakanlığımızın açmış olduğu https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?983 modüle görüşlerimizi girelim.Yönetmelik taslağı son halini bu görüşlerden sonra alacaktır.Sınava girmeden atanan tüm idarecilerin okullarda eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik faaliyetlere ve çalışma azminin işleyişine engel olmaktadırlar.Bu idarecilerin gerek bilgi gerekse liyakat yönünden bir çoğu yetersizdir.Sınavsız atananların sınava tabi tutulmalıdır.Mevcut idarecilerinde 4 veya 8 yılın sonunda göreve devam etmek isteyenler sınava girmelidir.