MEB'den Sosyal ve Kültürel Faaliyet hakkında uyarı yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlerce Yapılacak Sosyal Ve Kültürel Faaliyet hakkında yazı gönderildi.

MEB'den Sosyal ve Kültürel Faaliyet hakkında uyarı yazısı
07 Mart 2016 Pazartesi 13:07

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda,  öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünü yükseltmek, öğretmenler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iş motivasyonunu arttırmak için; öğretmenlerden oluşan tiyatro, halk oyunları ve müzik ekiplerinin oluşturulması, şiir dinletilerinin, resim ve fotoğraf sergilerinin düzenlenmesi vb.sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında yazı gönderildi.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda:
"İlerde görev yapan öğretmen ve idarecilerin, bilgi beceri ve mesleki deneyimlerini arttırmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, mesleki yeterliliklerini güçlendirmek ve topluma olan faydalarını arttırmak üzere üniversitelerde veya alanında uzman eğitimcilerle işbirliği yapılarak konferans, seminer, panel, sempozyum vb çok yönlü eğitim programları düzenlenerek sonucundan Genel Müdürlüğümüze bilgi verilmesi ilgi yazısı ile istenmiştir.

İlgi yazımıza verilen cevabi yazılarda, belirtilen konularla ilgili faaliyetlerin yapıldığı, öğretmenler arasındaki bilgi alışverişinin olumlu sonuçlarının alındığı zaman zaman öğretmenlerle yapılan görüşmelerden anlaşılmaktadır.

İyi bir eğitim ve öğretim; okul, idareci, öğretmen, öğrenci ve aile arasında sürdürülen sıkı bir iletişimde gerçekleşir. Öğretmenlerin öğrencilerine iyi bir eğitim sunması, öğrencilerin, kendilerine, ailesine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlayabilmeleri için öğretmenlerin iç motivasyonunun arttırılması gerekmektedir.

Toplumun içerisinde öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünü yükseltmek, öğretmenler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iş motivasyonunu arttırmak için; öğretmenlerden oluşan tiyatro, halk oyunları ve müzik ekiplerinin oluşturulması, şiir dinletilerinin, resim ve fotoğraf sergilerinin düzenlenmesi vb.sosyal ve kültürel faaliyetler de önem arz etmektedir.

Öğretmen arasındaki dayanışmayı güçlendirecek ve iş motivasyonunu arttıracak yukarıda belirtilen faaliyetlerin okullar, ilçeler ve iller arasında yapılması yöreye, okullara, öğretmen ve öğrencilere ayrı bir hareketlilik sağlayacaktır.

Öğretmenlerin iş ortamındaki motivasyonunu arttırması düşünülen yukarıda belirtilen faaliyetlerin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi, yapılan ve yapılacak olan faaliyetler hakkında Genel Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.