Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEİS Modülü'nde bilgi güncellemeleri yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından MEİS Modülü'nde bilgi güncellemeleri yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin açıklama yapıldı. Peki MEİS Modülü bilgi güncellemesi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar..
MEİS Modülü nedir?
MEB MEİS Modülü öğrenci istatistiklerinin yer aldığı bilgileri barındıran bir sistemdir. MEİS Sorgulama Modülü, MEB tarafından kurumlar arası bilgi alışverişini sağlamak amacı ile oluşturulmuş bir modüldür.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı MEİS Modülü Bilgi Güncellemeleri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar
Bilindiği gibi MEİS modülü her yıl Ekim-Kasım ayları içerisinde ilgili eğitim öğretim yılı bilgi güncellemelerinin yapılması için açılmakta olup; kontrol, değerlendirme ve girilen bilgilerin düzeltilmesi nedeniyle Aralık ayı sonuna kadar kapatılmamaktadır.
Okul ve kurumların MEİS modülü bilgi güncellemelerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
MEİS modülünde güncellenen bilgiler Bakanlığımız bünyesinde bulunan diğer modüller tarafından da (taşımalı eğitim modülü, ödenek takip modülü, e-yatırım modülü vb.) değerlendirilmektedir. Bu nedenle Bina adres kontrol, Bina Durumu, Tahsis durumu, Bina kullanımı (Özellikle okulun toplam derslik sayısı) ekranlarındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru girilmesi gerekmektedir.
1- Okul-kurum, kullanıcı adı ve şifresiyle MEİS modülüne girdiğinde 01.10.2015 tarihi seçilerek bir önceki yıla ait bilgiler kontrol edilecektir. Daha sonra 01.10.2016 dönemi seçilerek bir önceki dönem bilgileri ile karşılaştırmalı olarak yeni bilgi güncellemeleri yapılacaktır.
2- Kendi binası olan okullar, bina kullanım ekranında yer alan OKULUN TOPLAM DERSLİK SAYISI (kullanılan, kullanılmayan, anasınıfı ve özel eğitim sınıfı dahil) satırına mutlaka okulun toplam derslik sayısını gireceklerdir.
(Derslik sayısı (aktif kullanılan) + Derslik sayısı (anasınıfı olarak kullanılan) + Derslik sayısı (kullanılmayan) ve Derslik sayısı (özel eğitim sınıfı olarak kullanılan) = OKULUN TOPLAM DERSLİK SAYISI eşitliğinin sağlanmasına dikkat edilecektir.
3- Özel okul ve kurumlar, Özel Öğretim Kurumları butonu altında bulunan ve kendisine ait ekranlara sırasıyla önce öğretmen branşı, kurs türü vb. seçimlerini yapıp kayıt yapacak, sonra açılacak olan ekranlara öğretmen ve kursiyer sayılarını gireceklerdir.
4- Bina kullanım ekranında yer alan toplam derslik sayısı veya tahsis ekranında yer alan derslik sayısı, taşımalı eğitim modülünce taşıma merkezi olarak seçilen okullar için dikkate alınmaktadır. Bu nedenle bilgilerin eksiksiz girilmesi önemlidir.
5- Kendi binası olan okullar için bina durumu ve bina kullanım ekranlarındaki bilgiler, ödenek takip modülünce değerlendirilmektedir. Bu ekrandaki bilgilerin de eksiksiz ve doğru olması önemlidir.
6- MEİS modülünde 2016-2017 eğitim öğretim yılı bilgilerini güncelleyecek okul ve kurumların, yukarıda belirtilen önemli açıklamaları dikkate almaları önem arz etmektedir. MEİS modülü bilgi girişine kapatıldıktan sonra, (sehven yanlış yazılmıştır, hatalı bilgi girilmiştir vb.) bilgilerin düzeltilmesi konusunda okul ve kurumlardan gelen düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.