Müdür Yardımcıları ve ana sınıf öğretmenleri nöbet ücreti alacak mı? MEB'den resmi yazı

MEBi okullarda nöbet tutan müdür yardımcıları ve anaokulu öğretmenlerine nöbet ücreti verilip verilmeyeceği konusunda okullara resmi bir yazı gönderdi. Peki müdür yardımcıları nöbet ücreti alacak mı? İşe MEB tarafından gönderilen nöbet görevi ve ücreti ile ilgili detaylar haberimizde.

Müdür Yardımcıları ve ana sınıf öğretmenleri nöbet ücreti alacak mı? MEB'den resmi yazı
13 Ekim 2016 Perşembe 10:58

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, müdür yardımcıları ve ana sınıfı öğretmenlerinin nöbet görevi ile ilgili resmi yazıyı okulara gönderdi. Peki müdür yardımcıları ve ana sınıfı öğretmenleri nöbetlerde ek ders ücreti alacak mı? Nöbet ücreti ile ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Müdür Yardımcıları geriye dönük nöbet ücreti alacak mı?

MEB tarafından gönderilen yazıda Okul müdür yardımcılarına, okul müdürlüğü tarafından nöbet görevi verildiği ve bu görein fiilen yerine getirilmiş olması nedeniyle ilgili yönetmeliğinin geçici maddesi hükmünce 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren nöbet görevi karşılığında haftada 2 saat ek der ücreti verileceği ifade edildi. 

Ana Sınıfı öğretmenleri nöbet ücreti alacak mı?

Ana Sınıfı öğretmenlerinin ise yönetmelikte bulunan " Ana Sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez" hükmü gereğince geriye dönük ek ders nöbet görevi ücretinin verilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. 

Nöbet Görevi ücreti ne kadar?

Öğretmenlerin ve Müdür Yardımcılarının 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren nöbet görevi verileceği ve 8 inci fırkada belirtilen sürelerde nçbet görevini yerine getirmiş olmak kaydıyla haftada 2 ek ders saati ücreti nöbet görevi ücreti olarak ödeneceği ifade edildi. 


EK Ders Ücreti nasıl hesaplanır? Öğrenmek ve Hesaplamak için TIKLAYINIZ


MEB tarafından gönderilen resmi yazı şu şekilde;

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.