Müdür Yardımcılığı atamasında Danıştay kararının esastan sonuçlanması beklenecek

Geçtiğimiz günlerde müdr yardımcılığı sınavı ile ilgili DAnıştayın yürütmeyi durdurma kararından sonra, sınavı kazanan binlerce kişinin mağduriyet yaşaması söz konusuydu. Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrasında Danıştayın yürütme durdurma kararının esastan sonuçlanması beklenecek.

Müdür Yardımcılığı atamasında Danıştay kararının esastan sonuçlanması beklenecek
08 Haziran 2016 Çarşamba 08:09


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müdür yardımcısı ve Müdür Baş Yardımcısı sınavları Danıştay tarafından durdurulmuştu. Sınavda Atatürk İlke ve İnkılaplarında soru gelmemesi üzerine Danıştay'a başvuru yapılmış ve Danıştay, itirazı dikkate alarak müdür yardımcılığı sınavında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Sonuç böyle olunca, sınavı kazanan binlerce kişi için mağduriyet söz konusu ortaya çıktı. MEB ile yapılan görüşmeler sonrasında Danıştayın yürütme durdurma kararının esastan sonuçlanmasının beklenmesi görüşünde bir kılındı.

Danıştayın esastan kararı çıkmadan MEB tarafından yapılan bir düzenleme, sınavı kazananlar açısından ayrı bir mağduriyet doğurabileceğinden, esastan sonuçlanma kararı beklenecek. Eğer Danıştay esastan da aynı kararı verirse Müdür Yardımcılığı ve Müdür Baş Yardımcılığı atamalarında müdürlük atamasında olduğu gibi ek1 artı mülakat sonucuna göre yapılması görüşü ağır basıyor. 

Yönetici atama klavuzunda bulunan müdürlük atama sürecinde olduğu gibi artı sekiz puanlar verilmeden işletilecek ve  Md.yrd.ve md.bs.yrd.lari görevlendirme şeklinde devam edecek. Bu süreçle ilgili bakanlık illere bir bilgilendirme yazısı göndereceği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İptal olmayacak - 8 yıl önce
Boşa sevinmeyin. İptal ettirmeyecegiz
Avatar
ek sınav - 8 yıl önce
Sil baştan sınav yapmaktansa, ek olarak Atatürkçülük'le ilgili bir sınav yapılsın puanlamaya belli bir yüzdesi katılır, olur biter...Açık öğretim sınavı gibi sınav merkezlerinde yapılabilir...O kadar aklınız yok mu , hemen iptal kararı veriyorsunuz bir de hukuk devleti olacak biraz çözüm odaklı olun....
Avatar
Bağcı mı üzüm mü? - 8 yıl önce
Sınav sorusu hazırlayan değil sınava giren mağdur ediliyor. Sınava giren adayların soru seçme Hakkı var mıydı? Önümüze ne konduysa onu çözdük.
Avatar
Coco - 8 yıl önce
Chp nin dokunulmazliklarin kaldirilmasi tuzagina dustugu gibi egitim iş te danißtayin tuzagina duşmüştur. Ben 74 aldım.Baraji gectim son umudum da bitti