Müdür Yardımcılığı Sınavına çalışmak artık çok kolay

MEB'in Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı duyurmasıyla birlikte bu sınava hazırlananların ortak sorusu "Hangi kaynaktan bu sınava çalışabilirim?" oldu. Peki pratik bir şekilde Müdür Yardımcılığı Sınavına nasıl hazırlanılır?

Müdür Yardımcılığı Sınavına çalışmak artık çok kolay
25 Ocak 2016 Pazartesi 13:28

 Milli Eğitim Bakanlığı başmüdür yardımcılarını ve müdür yardımcılarını Şubat ayında yapacağı sınavla atayacak. Bu sebeple birçok yayınevi ve sendikalar müdür yardımcılığına hazırlık kitapları yayımlıyor ve bu sınava hazırlananlara destek oluyor. Peki müdür yardımcılığı sınavına nasıl daha pratik bir şekilde hazırlanabilirsiniz?

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Ekibinin hazırlamış olduğu "Süreç Haritaları" bu sınava hazırlanan herkesin başucu kaynağı olacak.  


Peki nedir bu Süreç Haritaları?

Süreç Haritaları, okul idarecilerinin işleri gereği ihtiyaç duyduğu tüm mevzuatın ete kemiğe bürünmüş halidir. Gerek müdür gerek müdür yardımcısı okul idaresiyle ilgili ihtiyaç duydukları her bilgiyi tüm ekleriyle birlikte "Süreç Haritaları" yazılımında bulacak. 

Süreç Haritaları programı müdür yardımcılığı sınavına çalışanlar için tüm mevzuatın örneklenmiş halini barındırıyor. Bu haritalarda yapılacak iş ve işlemlerin tüm basamakları ayrıntıları ve formları, ekleri ile birlikte yer alıyor. 

Süreç Haritaları modülü okulda idareci olmak, müdür yardımcılığı sınavına hazırlanmak gibi birçok bölümde size yardımcı oluyor. Öğrenci işleriyle ilgili gerekli bilgi ve belgeler, öğretmen işleriyle ilgili gerekli bilgi ve belgeleri bu ekrandan görebilirsiniz.

süreç modlülü

Süreç haritaları modülünde eğitim ve öğretim işlemleri başlığından, ŞÖK işlemleri, öğrenci kaydı, öğrenci nakilleri, öğrenci devamsızlık işlemleri, yıl sonu işlemleri, yetiştirme kursları, taşımalı öğrenci gibi birçok eğitim öğretim faaliyetiyle ilgili iş akışına, bilgi ve formlara ulaşabilirsiniz.


etimesgut süreç modülü


meb yönetici işlemleri



Yine personel işlemleri ve özlük ekranından peronelin işle başlama işlemleri, öğretmenlerin ilk atama, engelli atamaı gibi işlemler, nöbet işlemleri, emeklilik ve istifa işlemleri gibi birçok işlemi yapabilmeniz mümkün.

müdür yardımcılığı sınavında başarıl olmak





süreç modülü


Süreç Modülünü indirmek için tıklayınız.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Müdür Yardımcılığını çok kolaylaştıracak bir site.