Öğretmen Akademileri Kurulacak

Öğretmen Strateji Belgesi'nin detayları belli oldu. 9 Haziran 2017 Resm, Gazete'de yayımlanan belgede Öğretmen Akademileri ile ilgili detaylar yer alıyor. Öğretmen yetiştirme ve istihdamına yönelik yeni proje ve gelişmeler kapsamında Öğretmen Akademileri kurulacak.

Öğretmen Akademileri Kurulacak
10 Haziran 2017 Cumartesi 15:50

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) yıllardır gündeme gelen Öğretmen Strateji Belgesi, 9 Haziran 2017 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüzbinlerce öğretmeni ilgilendiren Belge yayımlandıktan sonra öğretmenleri neler bekliyor. Öğretmen yetiştirme sisteminde büyük değişiklikler içeren Öğretmen Stratejisi Belgesi ile ilgili en çarğıcı detay, Öğretmen Akademilerinin kurulacak olması. Peki Öğretmen Akademilerinin görevi ne olacak? İşte detaylar. 

ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ

Öğretmen Strateji Belgesi'nde yer alan bilgilere göre Öğretmen Akademileri kurulacak. Mezun olup, MEB Bünyesinde İstihdam edilen tüm öğretmenler, her 4 yılda bir Öğretmen Yeterlikleri çerçevesinde yapılacak sınava girecek. Sınav sonrasında alınan puanlar, yeni kriterler oluşturacak. 

Öğretmen Akademilerinin kurulmasındaki amaç eğitim öğretim alanında bilimsel, teknolojik gelişmeleri incelemek, danışmanlık hizmeti sunmak, MEB personeli için hayat boyu öğrenme fırsatları oluşturmak, öğretmen yetiştiren kurumlara yönelik standartları belirlemek, aday öğretmen yetiştirme programı, pedagojik formasyon eğitimleri ile kariyer basamağında yükselmelere dönük eğitimler düzenlemek olduğu gürülüyor. Aday öğretmenlik sistemine içerik ve yöntemleri zenginleştirilerek devam edilecek. Sözleşmeli öğretmenlik modeli yeni ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.