Öğretmene rotasyon haberi asılsız mı?

Günlerce konuşulan öğretmene rotasyon olacak mı konusu belirsizliğini sürdürüyor. Son zamanlarda gündeme gelen öğretmene rotasyon haberleri ile ilgili MEB'den açıklama var mı? Peki öğretmene rotasyon yapılacak mı, rotasyon haberleri gerçekten doğru mu? Öğretmene rotasyon ile ilgili detaylar haberimizde.

Öğretmene rotasyon haberi asılsız mı?
14 Haziran 2016 Salı 14:20

Okulların kapanmasına sayılı günler kala gündeme öğretmene rotasyon olacak mı haberleri bomba gibi düştü. Geçen sene uygulamaya konulması planlanan ancak sonradan vazgeçilen öğretmenlere rotasyon haberi son zamanlarda yeniden gündeme girdi. Yenilenen rotasyon çalışması geçen sene vazgeçilen öğretmene rotasyon çalışmasından daha katı olduğu söylensede rotasyon ile ilgili durum belirsizliğini koruyor. Peki öğretmene rotasyon yapılacak mı, Öğretmene rotasyonda son durum ne, MEB'de rotasyon çalışması var mı?

Türkiyeeğitim.com'un yaptığı bir habere göre bu yıl öğretmene rotasyon olmayacak. Yapılan haberde, bakanlık araştırması,sendika araştırması yapıldığını, MEB bakanlığında öğretmene rotasyon çalışmasın şuan için gündemde olmadığı belirtiliyor. 

Öğretmene rotasyon haberinin sadece iddiadan ibaret olduğu belirtilirken, 500 bin gibi rakamların telaffuz edilmesi, gerçekçi gözükmüüyor. Öğretmene rotasyonda 10 yıldan başlayıp 6 yıla kadar inecek haberleri, temmuz tercihlerinde rotasyon yapılacağı ve proje okulları öne sürülerek öğretmene rotasyon yapılacağı, bunların kurdudan başka birşey olmadığı belirtiliyor. Bu rotasyon haberinin öğretmen camiasını huzursuz etmek için çıkarıldığı yorumunda bulunuluyor. 

Sonuç olarak Öğretmene rotasyon olacak mı olmayacak mı, konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmene rotasyon ile ilgili herhangi duyuru veya resmi açıklamaları takip etmek gerekiyor. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esma - 8 yıl önce
rotasyon bence verimliikten öte verimsizlik mutsuzluk huzursuzluk ve aile içi parçalanmayı artırır
Avatar
Akdeniz - 8 yıl önce
Bu oldukça saçma bir durum. Öyle birşeyin altından nasıl kalkmayı bekliyor bu meb anlamış değilim. Ögretmenler arasında yoklama yapılıyorsa istemiyoruz. Bu kadar net
Avatar
Ece Sezer - 8 yıl önce
Ülkemiz büyük bir sıkıntı atlattı ve hala Öğretmenle uğraşıyorsunuz .Yeter artık Rotasyona zulme sürgüne hayır zaten yeteri kadar derdimiz var gün birlik günü uğraştgıınız tek derdiniz öğretmen ayıptır lütfen
Avatar
Fuzuli - 8 yıl önce
madem yasal bir düzenleme yapılacak ve bunun için kamu oyu yoklaması tarzında bu tür haberler çıkarılıyor. haber altında yorum yazanlardan bazıları çıkarına uygun diye hemen atlamış: “rotasyon şart” diye…
eğer rotasyon isteyen çoğunluktaysa kanun yönetmelik için zahmete gerek yok. il içi ve il dışı atama başvurunuzu yaparsınız. bu kadar çok isteyen olunca muhakkak bir yere gidersiniz.
yok çoğunluk memnun ise yerinden, bu sefer çıkan düzenleme azınlığın çoğunluğa tahakkümü olacağından adaletli ve insani olmaz.
Eğer öğretmen olmayan yerler ise mesele; oraya da yeni alacağınız öğretmeni (ister ücretli isterse kadrolu) bu tür yerlerde belirli süre çalışma şartıyla alırsınız.
Hatta bu öğretmenleri kpss gibi saçmalıklarla uğraştırmadan süre sonunda kadroya geçirirsiniz olur biter…
Avatar
hace - 8 yıl önce
Polisler hiç ses çıkarmıyor da öğretmenler neden bu kadar isyan ediyor anlamak mümkün değil. olması şart. tedrici olarak derhal yapılmalı.
Avatar
Sibel - 8 yıl önce
Rotasyon şart
Avatar
Saçma Uygulama - 12 ay önce
Öğretmen yıllarca değişik okullarda il ve l dışı çalışmış sonuçta bir okul seçmiş evini almış düzenini kurmuş bu öğretmen neden görev yaptığı okuldan rotasyonla gitsin.Eğitime katkısı yok ki rotasyonun.Bir maliyeci emekli oluncaya kadar aynı vergi dairesinde çalışıyor.Bunun verimi düşüyor mu?Ceza evinde gardiyan aynı cezaevinde emekli oluncaya kadar çalışıyor.Onların başarısında düşme oluyor mu?Tamamen saçma bir uygulama olur.