Öğretmene Rotasyon ne zaman olacak? Rotasyon'da son durum

Binlerce öğretmenin merakla beklediği öğretmene rotasyon bu sene ne zaman yapılacak ve uygulanacak mı? Peki 2017'de Öğretmene rotasyonda son durum ne? MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan rotasyon açıklaması ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Öğretmene Rotasyon ne zaman olacak?  Rotasyon'da son durum
22 Nisan 2017 Cumartesi 12:35

Her yıl son dakika öğretmene rotasyon haberleri öğretmenler tarafından merak içerisinde beklenir. Bu kutlu meslekte uzun yıllar aynı okulda görev alan bir öğretmen rotasyon uygulaması ile başka bir okulda görevlendirilecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmene rotasyon ile ilgili geçmişte önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki Öğretmene rotasyon bu yıl uygulanacak mı? İsmet Yılmaz'ın açıklamarı ile öğretmene rotasyon ile ilgili gelişmeler haberimizde. 

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin kalitesini arttırmak için çok çalıştıklarını her fırsatta dile getiriyor. Öğretmene rotasyon ile ilgili İsmet Yılmaz ilk olarak 2016 Ekim ayında düzenlenen  2. Eğitim Kongresinde öğretmene rotasyon ile ilgili açıklamada bulunmuştu. 

Daha Değerlediriyoruz kararı veremedik - Ekim 2016 -

Öğretmene rotasyonu değerlendirdiklerini ifade eden Yılmaz , "Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." demişti.

İsmet Yılmaz, bir öğretmenin uzun yıllar aynı okulda görev aldıktan sonra başka bir okula göndermenin sağlıklı olup olmadığını değerlendirdiklerini ifade etmiştiç

Yılmaz, "Biz gerçekten eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz. Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24-25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." şeklinde konuşmuştu.

Rotasyon Hiç Şüphesiz Çok Gerekli - Şubat 2017 -

Şubat Ayında AA Editör Masasının sorularına yanıt veren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlere rotasyonun gerekli olduğunu  dile getirmişti. Yılmaz, "Rotasyon hiç şüphesiz çok gerekli, ancak şu an uygulamayı düşünmüyoruz." şeklinde konuştu. 

Öğretmene Rotasyon Bu Yıl Yapılacak mı?

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın genel açıklamalarımıza bakıldığında öğretmene rotasyonun gerekli olduğunu ancak bakanlığın bu uygulamayı 2107 yaz döneminde yapılabileceğini söyleyebiliriz. MEB'in İl dışı atama sonrasında rotasyon uygulamasını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet - 7 yıl önce
Artık rotasyon gereklidir
Avatar
mali - 7 yıl önce
rotasyonu yapamazlar 2019 da seçim var
Misafir Avatar
ahmet - 7 yıl önce @mali
Seçim yakın zamanda olsa yapamazlardı, 2019'da olduğu için gayet rahat yaparlar rotasyonu
Avatar
Hakan - 7 yıl önce
2107 yilina daha cok var sevindim
Avatar
Yasemin - 7 yıl önce
rotasyon acilen uygulanmalı
Avatar
Çınar - 7 yıl önce
Rotasyon acilen hayata geçirilmelidir