Öğretmenler 1 Ocak’tan itibaren ne kadar nöbet ücreti alacak?

Öğretmene nöbet ücreti Toplu Sözleşme görüşmelerinde kararlaştırılmış. Peki öğretmene nöbet ücreti ne zaman verilmeye başlanacak? Nöbet ücretini kimler alacak? Öğretmen ayda ne kadar nöbet ücreti alacak?

Öğretmenler 1 Ocak’tan itibaren ne kadar nöbet ücreti alacak?
21 Aralık 2015 Pazartesi 15:06

Geçtiğimiz aylarda yapılan Toplu Sözleşme görüşmeleri neticesinde öğretmene nöbet ücreti kararlaştırılmış ve nöbet ücretinin 2016 yılı Ocak ayından itibaren ödeneceği belirtilmişti.

Toplu Sözleşme metine göre: "MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir." İfadesi aşağıdaki şekilde yorumlanabilir.

1. Toplu sözleşme metni kapsamında getirilen nöbet ücreti dersin fiilen yapıldığı gün için geçerli olacak.
2. Nöbet görevi yerine getirilen gün için bu ücret müdür yardımcıları ve öğretmenlere ödenecek.
3. 2016 yılı için her öğretmen tuttuğu her nöbet için haftada 2 saat ek ders yani ayda toplamda 8 saat ek ders ücreti alabilecek. 2017 yılı için ise bu ek ders ücreti 3 saate çıkarılacak. 

Öğretmen ne kadar nöbet ücreti alacak?

Öğretmenler ve müdür yardımcıları 2016 yılı için haftada 2 saat, doğal olarak ayda 8 saat ek ders karşılığı nöbet ücreti alacak. Bu da ayda 80 TL’ye tekabül ediyor. 
2017 yılından itibaren ise haftada 3 ek ders saati nöbet ücreti ödenecek. Ayda 12 saate kadar nöbet ücreti ödenecek ve bu da 135 TL’ye tekabül ediyor. 

2016 yılı için alınacak aylık nöbet ücretti

8 x 10,39 = 83,12 TL

2017 yılı için alınacak aylık nöbet ücreti

12x11,23 = 134,76 TL

Nöbet ücretini kimler alabilecek?

Nöbet ücreti mesai günlerinde nöbet görevini yerine getiren öğretmen ve müdür yardımcılarına ödenecek. Öğretmen nöbet görevinin olduğu gün rapor veya sevk alırsa var olan ders ücretleri dışında o gün alacağı nöbet görevinin ücreti de maaşından kesilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Allah bereket versin.