Öğretmenlere il dışı rotasyon gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, bilindiği üzere özellikle son günlerde gündeme gelen rotasyon konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Öğretmenlere il dışı rotasyon gelecek mi?
08 Kasım 2016 Salı 14:12

Milli Eğitim Bakanlığı, bilindiği üzere özellikle son günlerde gündeme gelen rotasyon konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim camiasının geçen yıl sert şekilde karşı çıkmasıyla ertelenen öğretmen rotasyonu, yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla tekrar gündeme geldi ve 2017 yılı içerisinde rotasyon uygulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Peki ama Rotasyon nasıl yapılacak? Rotasyonun şartları nedir? MEB'de rotasyon sadece il içi mi olacak? Gibi sorular özellikle aynı okul/kurum'da yıllardır görev yapan öğretmenlerin merakla cevabını beklediği sorular arasında bulunmakta. 

Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen rotasyon sadece il içi gerçekleştirilmişti ve 8 yıl olarak planlanan süre 12 yıla çıkarılmıştı fakat uygulanamadan gündemden kalkmıştı.

2017 ve sonrası için gerçekleşecek olan rotasyonun yine il içi olması bekleniyor. İller arası rotasyonun eğitim ve öğretmenler açısından pek yarar sağlayacağı düşünülmüyor. Rotasyonun belirtileri ise proje okullarında görev yapan öğretmenlerin değişmesi ile olmuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Rotasyonun 2017 yılı yaz dönemi başlayacağı tahmin ediliyor. Şartlar ise önümüzdeki haftalarda bakanlık tarafından açıklanacak. Şu an için iller arası rotasyonun yapılacağı her ne kadar düşünülmese de bakanlık bir sürpriz yapabilir.


Kaynak:Mebpersonel.com

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çağrı - 8 yıl önce
Yaşlandık yıprandık öğrencilerimizi kendi çocuklarımızdan çok düşünür olduk yapmayın zoraki öğretmenin yerini değiştirmenin hiç bir anlamı yok sayın bakanım ne olur rotasyondan vazgeçin isteyen zaten puanına göre okul değiştirir zoraki olur mu
Avatar
vatandas - 8 yıl önce
ildisi Rotasyon oretmenlere sart olmasi lazim ozelikle doguda abla abi eniste koylu akraba bir arada egitim veriliyo ve orenci arada kayniyo oyle sacmali olmaz Gorev kutsaldir ve vatanin heryeri bizim ve ildisi Rotasyon yapilmali
Avatar
Zuhal Çiçek - 7 yıl önce
Sayin bakanım! Ne olur iller arası rotasyon olsun bence çok iyi fikir.Bir öğretmenin sürekli aynı şehirde de görev yapması doğru bir şey değil. Saygılarımla. ..
Avatar
Sena - 7 yıl önce
İldişi tainde nasılsa güzel yerler açılamıyor,sebebi iyi yerdeki öğretmen yerini değiştirmiyor.ildişi rotasyon olsun bari bizlere de iyi yerler açılır bizde batıda çalışırız
Avatar
cuma - 7 yıl önce
İl dışı olmalı