Öğretmenlere rotasyon yeniden geliyor hem de misliyle!

Öğretmenlere rotasyon geliyor. Geçen sene uygulanması planlanan ancak son anda vazgeçilen öğretmenlere rotasyon uygulaması yeniden gündeme girdi. Yenilenen rotasyon çalışması geçen sene vazgeçilen öğretmene rotasyon çalışmasından daha sert! İşte rotasyonla ilgili ayrıntılar...

Öğretmenlere rotasyon yeniden geliyor hem de misliyle!
13 Haziran 2016 Pazartesi 12:50

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerden aynı okulda 12 seneden fazla çalışan öğretmenlerin farklı okullarda görev yapmasına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan öğretmene rotasyon çalışması geçen sene iptal edilmişti. Yüz binlerce öğretmenin etkileneceği rotasyon uygulaması iddialara göre tekrar Mili Eğitim Bakanlığının gündemine geldi. Üstelik yenilenen maddeleriyle birlikte. 

2015 yılında uygulanması planlanan öğretmene rotasyon çalışması tercihlerin yapılmasının akabinde sonuçların açıklanacağı günün bir gün öncesinde öğretmenlerden gelen tepkiler, büyükşehirlerdeki yoğunluk göz önüne alınarak iptal edilmiş ve rafa kaldırılmıştı. Ancak Yarına Bakış isimli gazetenin iddialarına göre öğretmene rotasyon çalışması yenilendi, daha katı hale geldi ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sunuldu. 

ÖĞRETMENE ROTASYONUN ŞARTLARI

Henüz kaç yıllık öğretmenlerin rotasyona tabi olacağı netlik kazanmazken iddiaya göre öğretmenlerin sadece mecburi il içi yer değişikliği değil il dışı yer değişikliğine de tabi tutulacağı gelen bilgiler arasında. 

Yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte rotasyon tercihlerinde öğretmenlerin il içi değil il dışı yer değişikliği yapması istenecek. TÜİK'ten alınan gelişmişlik verilerine göre Türkiye 6 bölgeye ayrılacak ve her bölge için en az çalışma süresi belirlenecek. Öğretmenler hangi gruptaki ilde çalışmış ise o bölgedeki çalışma süresinden muaf tutulacak.

Yapılacak yeni rotasyon düzenlemesine göre 3 yıl içerisinde 500 bin öğretmenin yeri değişecek. Rotasyona bağlı yer değişikliği işlemleri zamana bağlı olarak yapılacak.  Öncelikle aynı okulda ve aynı eğitim bölgesinde 10 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon uygulanacağı, ardından aynı okulda ve eğitim bölgesinde 8 yıl görev yapan öğretmenlere rotasyon uygulanacağı gelen bilgiler arasında. 

3 yıl boyunca uygulanacak rotasyon uygulaması ile ilk yıl 10 yıl, ikinci yıl 8 yıl, üçüncü yıl ise 6 yıl aynı okulda ve bölgede görev yapan öğretmenler rotasyona tabi tutulacak. İddiaya göre yapılan bu öğretmenlere rotasyon çalışması İsmet Yılmaz'ın onayına sunuldu. Eğer çalışma netlik kazanırsa 2016 2016 eğitim öğretim yılı başlamadan rotasyon uygulanacak.

İddiaya göre Türkiye'nin en gözde ve kemikleşmiş liselerinden olan Vefa Lisesi, Galatasaray Lisesi gibi liselerde çalışan öğretmenler de rotasyona tabi tutulacak. 

Öte yandan atamaların il milli eğitim müdürlükleri tarafından değil doğrudan MEB tarafından yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Rotasyonla ilgili güncel gelişmeleri takip etmek için android uygulamamızı indirin, rotasyon haberleri anında cebinize gelsin. İndirmek için tıklayın.


Etiketler; #meb #rotasyon
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ASYA - 8 yıl önce
ÖĞRETMENLERİ BIKTIRDINIZ RAHAT BIRAKIN.EŞİ ÇALIŞANLAR BU İŞTEN KURTARIYOR YA ÇALIŞMAYANLAR BUNLARIN SUÇU NE.SENDİLALAR NEREDE DİYE SORMUYORUM BU ÜLKEDE ADALET KAF DAĞININ ARKASINDA BİR MASAL OLDU.ONLAR YALAKALIK PEŞİNDE.ÇOCUKLARIMIZ OKULLAR KAZANDI OKUYOR,KREDİ İLE EV ALDIK ÖDÜYORUZ.FAZLA SÖZE GREK YOK YOKSA RAMAZANDA AĞZIMIZ BOZULACAK SAYGILAR.
Misafir Avatar
Biri HAK mı dediniz? - 8 yıl önce @ASYA
bak sennn...HAK ADALETTEN bahsedenlere...bu ülkenin doğusunda ,kırsalında 10 larca yıldır çalışıp yüzlerce kez batının en güzel okullarına gelmeyi hakeden öğretmenlere her iller arası atamada batının %80'i -90 'ı nasıl kapalı oluyor??Emsal verelim mi 100 binlerce personeli olan tsk da, emniyette, binlerce personeli olan adalet bakanlığında niçin ne batı dolar-ne de doğu boş kalır...onların batıda okuyan çocukları demek ki, daha doğrusu çocukları yok, onların aileleri yok, onların evleri,onların düzenleri yok...buı ülkenin kırsalındaki 100 binlerce öğretmeninde çoluğu çocuğu yok, hatta hiçbir şeyi yok bir mazeret sizlerde var!
Avatar
dadaş - 8 yıl önce
Yuva bozmak bu kadar kolay ha.Allahında bir hesabı var.hadi bakalım..
Avatar
Ekrem karakaş - 8 yıl önce
Her yaz insanlara aynı sıkıntıları yaşatmak zorundamısíníz hiç bir huzur bírakmadíníz
Avatar
Biri - 8 yıl önce
Çalıştığı kurumları babalarının çiftliği gibi gören dinozorlara ancak rotasyon çare olur.
Avatar
şaban - 8 yıl önce
eğitimi bitirmenin en güzel yolu rotasyon saçmalığıdr....
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
Birde öğretmenler icin emeklilik yaşını düşürselerde atama sorunu kalksa.
Avatar
Gün - 8 yıl önce
Eşi öğretmen olanlar gidecek ve tüm beddualar üzerinize olacak bence.Asya'ya katılıyorum ev kredi çocuklar vs vs öğretmenin psikolojisini bozup kaliteli eğitimi amaçlayanlar sadece aptallardır
Avatar
+-? - 8 yıl önce
Zor hatta imkansiz.1987 yilinda Tuncelide basladim ilk gorevime,daha sonra 5 yil Tokat ve İstanbul'un en varoşlarinda on yil.simdide 10 yildir ayni okuldayim.Herkes calissin bu sekilde ondan sonra eyvAllah rotasyona(surgune).