Öğretmenlere tatil müjdesi! MEB yüzde 100 zam yaptı!

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri sevindirecek bir haber verdi. Buna göre yaz tatilinde okullarda açılacak takviye kursu ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı.

Öğretmenlere tatil müjdesi! MEB yüzde 100 zam yaptı!
06 Haziran 2016 Pazartesi 10:27

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin yüzünü güldürecek bir düzenleme yaptı. Yaz tatilinde okullarda açılacak kurslarda derse giecek öğretmenlerin ücretlerinde yüzde yüz zam yapıldı. Böylece öğretmenler 2 bin liraya kadar ek gelir elde edebilecekler.
 
MEB öğrenciler için başlattığı takviye kurslarına yaz tatilinde de devam edecek. Derse girecek öğretmenlerden, alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlar haftada 44 saat, diğerlerine ise haftada 30 saate kadar çalışabilecek. Kurslarda ders başına verilecek ücrete yüzde 100 zam yapıldı. Böylece öğretmenler kurslarda ders başına 18 lira ücret alacaklar. Haftada 30 saat kurs dersine giren bir öğretmen, ayda 120 saatten maaşına ek olarak 2000 liradan fazla ek gelir almış olacak.

Kurs başvuruları 12 Hazira'da sona erecek!

Yaz dönemi takviye kursları için görev almak isteyen öğretmen başvuruları tamamlandı. Öğrenci başuruları için ise son gün 12 Haziran. Kurslarda, 20 Haziran-10 Eylül arasında eğitim verilecek. Okullar, Bakanlığın belirlediği ders içeriğini bu tarihler arasında esnek olarak başlatabilecek. Destekleme ve yetiştirme kursları 2015-2016 eğitim yılında, ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunların kazanımlarını pekiştirmek için 22 bin 272 kurs merkezinde verilmeye başlamıştı. 4 milyon 307 bin öğrencinin başvuru yaptığı kurslar için, 38 bin 384'ü ücretli, 253 bin 494'ü kadrolu, toplam 291 bin 878 öğretmen müracaat etmişti. 4 milyondan fazla öğrencinin yararlandığı ücretsiz devlet kursları yaz tatilinde de devam edecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 30 Mayıs günü müdürlüklere gönderdiği yazıda ücretlerin 150 göstergesi esas alınarak yüzde yüz artırılarak ödenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca 11. sınftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin haftada en fazla 6 dersten 24 saate kadar, 7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrencilerin ise 6 dersten enf azla 18 saat kurs akatılabilecekleri dile getirildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.