Okul müdür yardımcıları, müdürlerden fazla ücret alacak!

MEB İKY'de yapılan değişiklik sonrasında okul müdür yardımcıları, okul müdürlerinden fazla ücret alacak.

Okul müdür yardımcıları, müdürlerden fazla ücret alacak!
17 Haziran 2016 Cuma 10:46

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde (İKY) yapılan değişiklik sonrası okul müdür yardımcıları, okul müdürlerinden fazla ücret alacaklar.

İKY' de bugün yapılan değişikliğe göre 2017 yılında okul müdür yardımcıları, okul müdürlerden 1 saat fazla ücret alacak.

İkili eğitim yapılan bir okulda müdür eylemli günlerde haftalık 22 saat ücret alıyorken, müdür yardımcısı 20 saat ücret alıyordu. Düzenleme yapılmasıyla birlikte 2016 yılı için müdür ve müdür yardımcıları (2 saat nöbet ücretiyle birlikte) aynı miktarda ücret alıyordu.

İKY'de yapılan düzenlemeyle, 2017 yılından itibaren 22 saat ücret alan müdür yardımcısı 23 saat ücret alacak. Müdürler ise 22 saat ücret alacak. 

Tekli eğitim yapılan okullarda ise müdür haftalık 20 saat, müdür yardımcısı haftalık 21 saat ücret alacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.