Ramazan Bayramı Sonrası seminerde yer alan öğretmen idari izinli sayılacak mı?

Öğretmenlerin seminer çalışmaları 12-30 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak. Mesleki çalışmaların son haftası Ramazan Bayramı ertesine denk geliyor. Peki Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen 28-29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlere idari izin verilecek mi? Türk-Eğitim-Sen, MEB'e resmi yazı gönderdi.

Ramazan Bayramı Sonrası seminerde yer alan öğretmen idari izinli sayılacak mı?
03 Haziran 2017 Cumartesi 19:15

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden öğretmenlerin seminer tarihleri ile ilgili açıklama bulunmuştu. Bu yıl 12-30 Haziran 2017 tarihleri arasında yürütülecek. Seminerin son haftası Ramazan Bayramı sonrasında geliyor. Peki Ramazan Bayramı sonrasındaki mesleki çalışmalarda öğretmenlere izin verilecek mi? Konu ile ilgili Türk-Eğitim-Sen, MEB'e resmi yazı gönderdi. 

Türk Eğitim-Sen MEB'e yaptığı başvuruda Ramazan Bayramı haftasına denk gelen Haziran ayının son haftası için öğretmenlere idari izin verilmesini istedi. Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde;

"Öğretmenlerin 2017 yılı Haziran ayında yapılacak seminer çalışmalarının 12 Haziran’da başlaması ve ilgili Yönetmelik hükümlerinde yer alan “Temmuz ayının ilk iş gününe kadar” ibaresi uyarınca da 30 Haziran tarihinde bitecek olması nedeniyle, öğretmenler iki haftadan fazla süre seminer çalışmasına katılacak, Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen üç gün için okullara gelmek zorunda kalacaklar ve karşılığında ücret alamayacaklardır.

Türk Eğitim Sen olarak, öğretmenlerin 2017 yılı Haziran ayı seminer döneminde yapılacak mesleki çalışmalarında iki haftayı geçen ve Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen 28-29-30 Haziran günlerinde idari izinli sayılmaları hususunda, MEB’e talepte bulunduk."

Konu ile ilgili MEB'den resmi bir açıklama bekleniyor. 

Türk-Eğitim-Sen'in MEB'e gönderdiği resmi yazı için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.