Rotasyon yapılacak mı yapılmayacak mı? Öğretmene rotasyon ve bilgi kirliliği

Rotasyon uygulanacak mı? Öğretmenlere rotasyon uygulaması ile ilgili günlerdir sosyal medyada ve haber sitelerinde birçok haber görüyoruz. Peki 2016'da öğretmene rotasyon uygulanacak mı? Öğretmene rotasyonda son durum ne? Öğretmen rotasyon gerçekten var mı? MEB'in rotasyon açıklaması var mı?

Rotasyon yapılacak mı yapılmayacak mı? Öğretmene rotasyon ve bilgi kirliliği
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:18

Geçtiğimiz günlerde 2016 yılında öğretmenlere rotasyon uygulanacağına yönelik bir haber, bilinen bir haber sitesinde yapılmıştı. Biz de "öğretmene rotasyon" başlığıyla bu haberi gündemimize taşıdık. Ancak günlerdir "öğretmenlere rotasyon", "öğretmenlere rotasyon yapılacak mı?" "rotasyon var mı?" başlıkları altında onlarca yazı yazıldı. Bu haberlerin ardından birkaç farklı haber sitesinde de öğretmene rotasyonla ilgili rotasyonun yapılmayacağı, 2016 yılında rotasyon olmayacağına yönelik haberler çıktı. Peki öğretmenler hangi habere inanacak? 

ROTASYON YAPILACAK MI YAPILMAYACAK MI?

İnternetin yaygınlaşması her işi kolaylaştırırken aynı oranda zorlaştırabiliyor da. Bilginin çok hızlı bir şekilde yayılması iletişimin gelişmesi, teknoloji ve bilgiye ulaşılabilirlik açısından güzel olsa da bilgi kirliliği açısından maalesef durum böyle olmayabiliyor. Söz gelimi bir haber sitesi hiçbir kaynak göstermeden "öğretmenlere rotasyon yapılacak" diye haber yapıyor, diğer haber siteleri de habercilik anlayışı açısından kaynak sağlamdır diye aynı habere takla attırıp kendi haber sitesinde yayımlıyor. Fakat haber sitelerinin burada gözden kaçırdığı bir hadise daha var: Kaynağı belli olmayan bir haber yüz binlerce öğretmeni ve ailesini tedirgin ediyor. 

Son günlerde rotasyonla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Ne rotasyonun yapılacağı yönünde ne de yapılmayacağı yönünde. Hal böyle olunca öğretmenler de haber sitelerinde ne yazılırsa bu yönde inanmak istiyorlar. Rotasyon yapılacak diyen haber sitelerine girdiğinde seneye nerede çalışacağını, çocuğunun okulunu nasıl değiştireceğini vb. birçok sorunu kafasında tasarlarken rotasyon yapılmayacak diyen haber sitesine girdiğinde ise rahatlıyor. Peki çözüm ne olmalı?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAYIN İSMET YILMAZ'A SESLENİYORUZ


Milli Eğitim Bakanlığının gündemi, haber sitelerini çok iyi takip ettiği aşikâr. Peki gündemi, haber sitelerini bu derece takip eden MEB rotasyonla ilgili neden bir açıklama yapmıyor? Öğretmenler bu bilgi kirliliği yüzünden oldukça tedirgin günler geçiriyor.

Öğretmenler, rotasyon konusunda en yetkili ağızdan, Sayın Milli Eğitim Bakanlı İsmet Yılmaz'dan rahatlatan bir açıklama bekliyor. Eğer açıklama yapılmazsa rotasyonla ilgili yazılan, çizilen haberlerin rotasyonun zeminini hazırlama amacıyla reddedilmediğini tahmin edecek.

Kamu Saati


Etiketler; #meb #rotasyon
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mirza - 8 yıl önce
Nasıl beddua ettiriyorlar insanı şu mübarek günde!
Avatar
sınıf - 8 yıl önce
Rotasyonu sabırsızlıkla bekliyoruz.Adalet uygulanmalı.
Avatar
ads - 8 yıl önce
Rotasyon istoyoruzzzzz
Avatar
demir - 8 yıl önce
Rotasyon mutlaka uygulanmalı.
Avatar
.kaan - 8 yıl önce
rotasyon bir an önce uygulanmalı