Sahte diplomayla görev yapan öğretmenler istifa ediyor!

Bakanlık sahte diplomalı öğretmenleri tek tek ortaya çıkarıyor. Sahtekar öğretmenlerden bazıları ise 'MEB ortaya çıkarmadan kaçalım' düşüncesiyle istifa etmeye başladı. Ancak MEB onların da peşine düşecek.

Sahte diplomayla görev yapan öğretmenler istifa ediyor!
05 Şubat 2016 Cuma 10:03

Ortaya çıkan sahte diplomalı öğretmen skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kolları sıvadı. 650 bin öğretmenin diploması incelemeye alındı. Araştırmalar devam ederken yeni fikir ışığına kapılan bazı sahte diploma sahibi öğretmenler, istifa ederek kaçma derdine düştü.

Bazı öğretmenlerin elle tutulur bir gerekçe bildirmeden istifa etmesi bakanlığın gözünden kaçmadı. Bakanlık istifa edenlerin sahte diplomalı öğretmenler olabileceğini göz önünde bulundurarak hemen incelemelere başladı. istifa eden öğretmenlerin mezun oldukları üniversitelere yazı göndererek diplomaların taranmasını istedi. 

Diploması sahte çıkan öğretmenin istifa etse bile yargılanmaktan ve ceza almaktan kurtulamayacağını bildiren Bakanlık yetkilileri, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. MEB'in şu ana kadar yaptığı taramalarda daha önce 72 olarak açıklanan sahte diplomalı öğretmen sayısının 80'e yükseldiği öğrenildi. Sahte diplomalı olduğu tespit edilen öğretmenlerin 2-5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanmaları gündeme gelecek. Bu öğretmenlerin aldığı maaşlar da geri alınacak.

MEB, yeni alınacak tüm öğretmenler için ilgili üniversitelerden tek tek adayların branşlarının tespitini yapma kararı aldı. Yükseköğretim Mezun Doğrulama ve Sorgulama Sistemi verilerini de kullanacak olan MEB, bu ay içinde yapılacak olan 30 bin öğretmenin diplomasını da bu sistemle tarayacak. Bu işlemlerin ardından diploması sahte çıkan öğretmen adayları hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yasal işlem başlatılacak. MEB, diploması sahte çıkanların atamalarını iptal edecek. Bu arada Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sahte diplomayla öğretmenlik yaptıkları belirlenen 5 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.


Kaynak: Türkiye

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.