Seminere katılan öğretmenler ne kadar ücret alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere yaz seminerine ilişkin resmi yazı göndermişti. Peki seminere katılan öğretmenler ne kadar ücret alacak?

Seminere katılan öğretmenler ne kadar ücret alacak?
10 Haziran 2016 Cuma 11:02

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 'Mesleki Çalışmalar' konulu yazıda öğretmenlerin yaz seminerlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre öğretmenler seminerlerinin ilk haftasını okulda alacak ikinci hafta ise dilediği yerde bu semineri alabilecek. Mesleki çalışma kapsamında değerlendirilen yaz seminerlerinin ilk hafta okullarda alınmasının sebebi ise öğretmenlerin okulların yıl sonu iş ve işlemlerini tamamlama, okul yıl sonu genel kurul ve zümre toplantılarına katılma olarak düşünülüyor.

Peki öğretmenlerin seminer ücreti ne kadar olacak? MEB, seminere katılan öğretmenlere ne kadar ücret ödeyecek?

MEB 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 17 Haziran 2016 tarihinde sona erecek. Karnesini alan öğrenciler uzun bir tatile çıkacak. 1 Temmuza kadar okula devam edecek olan öğretmenler mesleki çalışmalara katılacak. Tüm öğretmenlere 20 Haziran Pazartesi ile 1 Temmuz Cuma tarihleri arasında  hafta boyunca seminer verilecek.

Öğretmenlerin merak ettiği konulardan biri de seminer ücretlerinin ne kadar olacağı. Seminere katılacak öğretmenler ne kadar mesleki çalışma ücreti alacak?

Mesleki çalışmalara katılan bütün öğretmenlere günlük 3 saat ek ders ücreti yani haftalık 15 saat ek ders ücreti verilecek. Ek derslerin hesaplanması ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın aşağıdaki kararına göre yapılmaktadır:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR 

Ek ders görevi 

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. 

Peki seminer döneminde rapor alan öğretmenden ne kadar ek ders ücreti kesilecek? 

Seminer çalışmaları süresince öğretmenlere günlük 3 saat ek ders ücreti ödenir. Seminer döneminde rapor alan öğretmenden gün başına 3 saat ek ders ücreti kesilir. Örneğin 1 haftalık seminer süresi boyunca 1 gün rapor alan bir öğretmenin 3 saat, 2 gün rapor alan öğretmenin 6 saat, 5 gün rapor alan bir öğretmenin ise 15 saat ek ders ücreti kesilir.

Ayrıca, seminer dönemi boyunca öğretmenlere nöbet ücreti ödenmez. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.