Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? Bakan İsmet Yılmaz açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün TRT Haber ekranlarında Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı. İsmet Yılmaz ağustos ayında atama yapılmayacağını, öğretmen açığını kapatmak için sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını ifade etti. Peki sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? Bakan İsmet Yılmaz açıkladı
21 Haziran 2016 Salı 11:25

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün TRT Haber kanalında, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç’un sorularını yanıtladı. Ağustos ataması, maarif vakfı ve birçok konuda soruya cevap veren İsmet Yılmaz, özellikle merak edilen atama ve sözleşmeli öğretmen ile ilgili sorulara cevap verdi. Peki sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

TRT Haber'de soruları yanıtlayan İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımı konusunda merak edilenlere açıklık getirdi. Türkiye'de öğretmen açığının olduğunu belirten Yılmaz, en çok öğretmen açığının Marmara bölgesinde olduğunu söyledi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu açıkladı. Öğretmen açığını kapatman için sözleşmeli öğretmen sistemini getireceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili merak edilen detayları açıkladı. 

Bakan Yılmaz,  sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

Peki Sözleşmeli Öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

Ayrıca İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin madde koyacaklarını belirtti.

Sözleşmeli öğretmen alımına ne zaman başlayacaksınız? sorusu üzerine İsmet Yılmaz, Sözleşmeli öğretmen alımının 2017 Şubat Ayında yapılacağını açıkladı.

Maarif Vakfı, Türkiye’nin dünyadaki gücü olacak
 
Maarif Vakfı’nın Türkiye’nin dünyadaki gücü olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bugün Balkanlar’a gidin, Türkiye’den destek beklemeyen bir ülke var mı? Bugün işte Kafkaslara gidin, Türkiye’den destek almayan bir ülke var mı? Bugün Orta Asya’ya gidin, Türkiye’den almayan veya ilave daha fazla Türkiye’den beklentisi olmayan ülke var mı? Afrika’ya gittiğimizde de hakeza yine aynı beklenti var. Dolayısıyla da soft power, güçlü bir ülke olmanın ve çevrenizi güçlendirmenin yolu eğitimden, kültürden ve bilimsel yarıştan geçiyor. Türkiye kültürel ihtiyacı karşılamak üzere Yunus Emre Enstitüsünü kurdu, enstitü vasıtasıyla dünyaya açıldı. Şimdi bir de eğitimle ilgili vakfı kurdu, Türkiye Maarif Vakfı ve bununla da dünyaya açılacaktır, bu da Türkiye’nin gücü olacaktır." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.