Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak? 2016 Ek ders ücretleri belli oldu

Sözleşmeli öğretmen maaşı 2016-2017 ne kadar, kaç TL olacak? 10 Ekim 216 tarihinde gerçekleşen ilk atama sonrasında maaşlar merak ediliyor. Göreve başlayan sözleşmeli öğretmenlerin maaşları ve ek ders ücreti ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak? 2016 Ek ders ücretleri belli oldu
12 Ekim 2016 Çarşamba 23:08

10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşen Sözleşmeli Öğretmenlik ilk atama sonuçlarının açıklanmasının ardından, sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev alan öğretmenlerin maaşıTemmuz ayında artmıştı. Atamalar yapılmasından sonra 2016-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarının kaç TL ve ek ders ücretinin ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki sözleşmeli öğretmen maaşı ve ek ders ücretleri kaç TL olacak? İşte detaylar..

Peki Sözleşmeli Öğretmen maaşı ne kadar olacak?

10 Ekim atamaları sonrasında atanan binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmen maaşını merak ediyor. Şöyle bir hesap yaptığımızda; sözleşmeli öğretmenlerin teşvik için doğudaki maaşlarının hatırı sayılır derecede iyi olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu'da öğretmenlik yapanların, ek ders ücreti, nöbet ve kurs ücretleri ile birlikte 4 bin 5 bin TL arasında değişen rakamların olması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu bölgeleri dışında sözleşmeli öğretmen olacakların ise maaşlarının kadrolu öğretmenlere denk veya onlara yakın bir maaş alması bekleniyor. Böylelikle sözleşmeli öğretmenliğin yaygınlaşması MEB'in çalışmalarından birisi olarak görülüyor. 

Sözleşmeli Öğretmenler hangi eğitimlere katılacak? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


18 Bin atama sonrası Sözleşmeli Öğretmen maaşları

Eğitim Öğretime hazırlık ödeneğinin bu yıl için belirlenen rakamı net olarak 992,00 TL'dir. Ancak yeni atanan öğretmenler bu ücretin %75'ini alabilecekler. Çünkü ödenek yönetmeliğinde ''öğretim yılının başladığı aydan sonra ve 1. dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i oranında yapılır''. Bu yüzden yeni atanan sözleşmeli öğretmenler net 744 tl ödenecek.

10 Ekim 2016 tarihinde atanıp göreve başlayan öğretmenlerin 2 bin 635 TL ücret alacakları, ek ders ücretlerininde ders başına 11 TL olacağı öğrenildi.

2016 Ek ders ücreti ne kadar oldu? Öğrenmek ve hesaplamak için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat - 8 yıl önce
yakaşık 5000 dershane öğretmeni bunlar enaz 10 yıllık öğretmenler
düzenlerini bozup ve borca derse girip çoluk çocuk evini taşıdılar.
Eğer bu kişi hayatlarını iddame ettirecek maaş almadıkları taktirde
buralara gitmenin bir anlamı var mı
dersi bittikten sonra kadrolu öğretmenler giderken sözleşmelilerin kalması adaletlimi üvey evlat muamelesi yapılması
doğru mu bunları atamadan önce açıklanmış olsa kaç kişi düzenini bozar ve seneye bu şartlarda kaç kişi kalır o da bir soru işareti