Şubat 2016'da atanan aday öğretmenlerin talebi

Şubat 2016'da atanan aday öğretmenler Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavını istemiyor. Binlerce aday öğretmen sınavın kaldırılmasını talep ederek ve bu konuda yetkililerden bir adım bekliyor.

Şubat 2016'da atanan aday öğretmenlerin talebi
23 Aralık 2016 Cuma 20:41

Şubat 2016’ da atanan öğretmenler Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilecek olan asil öğretmenliğe geçiş sınavının kaldırılmasını istiyor. Binlerce aday öğretmen, KPSS'yi çok zor atlattıklarını, asil öğretmenliğe geçiş sınavının geçerliliğini yitirdiğini ve istenilen amaca uygun olmadığını belirtiyorlar. Bu nedenden dolayı da bu sınavın bundan sonra yapılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Şubat 2016’ da atanan öğretmenlerin geçirdiği bu süreç bu anlamda ilk ve son olmuştur. Bu aday öğretmenler kadrolu statüsündeki son öğretmenlerdir. 6 aylık yetiştirme programına dahil olan, bu süreçte ders izlemiş, ders anlatmış, okul içi idari işlere, okul dışı faaliyetlere ve yaz tatili boyunca yapılan seminerlere katılmış ve bunların her biri için yüzlerce sayfa form tutmuş yeterli donanıma erişmiş öğretmenlerdir. 

Ayrıca eğitim-öğretim yılı başında seminerleri herkes istediği yerde alabilirken Şubat 2016’ da atanan aday öğretmenlerin seminerlerini atandıkları kurumlarda almak zorunda kalmaları onlar için ayrı bir külfet oluşturmuştur.

Şubat 2016’ da atanan aday öğretmenler,  çok yoğun-yorucu bir dönemden geçerek buralara kadar geldiklerini ve artık bu yoğun temponun ardından rahat etmek istediklerini dile getirmektedirler. Onlar için en doğru karar, asil öğretmenliğe geçişin, yazılı sınav ve sözlü mülakatla değil de bu süreçte yapılan üç değerlendirmenin  ( müfettiş –müdür –danışmanın verdiği notlar ) sonucuyla belirlenmesidir. 

Şubat 2016 ‘da  atanan aday öğretmenler bu yüzden  bu sınavın kaldırılmasını talep etmektedir. Yetkililerin gereğini yapacağına inanarak bir adım beklemektedirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aday aday - 7 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum 2016 şubat atamalarını bu sınavdan muaf tutmaları lazım