Yurt Dışında görevlendirilecek öğretmenler için başvuru kılavuzu

MEB, 2017 Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Mülakatı Başvuru Kılavuzunu yayımladı.

Yurt Dışında görevlendirilecek öğretmenler için başvuru kılavuzu
15 Şubat 2017 Çarşamba 18:40

MEB, 2017 Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Mülakatı Başvuru Kılavuzunu yayımladı.

Mesleki Yeterlilik Sınavı, 19 Mart 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav 100 sorudan oluşacak ve 120 dakika sürecektir. Temsil Yeteneği Mülakatı Ankara’da gerçekleştirilecek olup gerekli duyurular http://www.meb.gov.tr İnternet adresinden yapılacaktır.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, 13-17 Mart 2017 tarihleri arasında www.meb.gov.tr İnternet Adresinden alınabilecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını, 31 Mart 2017 tarihinde, T.C. Kimlik Numaraları ile Milli Eğitim Bakanlığının http://meb.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir.

Sınava başvuracak adaylar KDV dâhil 90 (doksan) TL’yi, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine ait Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile sınav uygulama takviminde belirtilen tarihler arasında yatıracaklardır. Bankaların ATM ve İnternet bankacılık hizmetleri de ücret yatırmak için kullanılabilecektir.

Banka dekontunda adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı (2017 Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Mülakatı) bulunacaktır.

Başvuru, http://www.mebbis.meb.gov.tr İnternet adresinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle 22.02.2017 – 06.03.2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bankaya ücret yatırılmaması ya da yanlış T.C. Kimlik Numarasıyla yatırılması halinde sistem açılmayacaktır. 

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler; “Mesleki Yeterlilik Sınavı” ile “Temsil Yeteneği Mülakatı” olmak üzere iki aşamalı bir sınava tabi tutulacaktır.

2017 Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Mülakatı Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Kılavuz ekleri için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.