Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakat yerleri

MEB tarafından, yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakat yerleri açıklandı.

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakat yerleri
27 Nisan 2017 Perşembe 15:58

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakatına giriş yeri bilgilerini erişime açtı.

Temsil Yeteneği Mülakatı, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından yapılacak.

Adayların başarı sıralaması, Temsil Yeteneği Mülakatı puanlarına göre; alanlar ve ülke grupları dikkate alınarak Komisyonca ayrı ayrı yapılacak. Temsil Yeteneği Mülakatı sonucunda puanı en az 70 (yetmiş) ve daha yukarı olan adaylar içerisinde, puan üstünlüğüne göre başarı sıralaması yapılarak, alanlar bazında belirtilen sayıda öğretmen başarılı sayılarak yurt dışında görevlendirilmeye hak kazananlar listesine alınacak. Başarı sıralama listesinde en son sırada yer alan adaylar ile eşit puana sahip adaylar, o alan için belirtilen kontenjan sayısını aşsa dahi başarı sıralama listesine
alınacak.

Temsil Yeteneği Mülakatında başarılı olan öğretmenlerin sınav sonuçları, sınavın yapıldığı yılı takip eden üçüncü (3.) yılın sonuna kadar geçerliliğini koruyacak.

Temsil Yeteneği Mülakatına giriş yeri bilgisi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.