Yusuf Tekin; "Amacımız, tüm öğretmenler ile sağlıklı bir diyalog mekanizması kurmak"

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 81 İl MEM Müdürleri Değerlendirme Toplantısında bulunduğu Şanlıurfa'da okul müdürler ile toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Tekin, MEB ihraçları, Bakanlığın çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yusuf Tekin;  "Amacımız, tüm öğretmenler ile sağlıklı bir diyalog mekanizması kurmak"
29 Kasım 2016 Salı 12:10

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 81 İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu Şanlıurfa'da okul müdürleri ile bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Yusuf Tekin, Öğretmenler ile sağlıklı bir diyalog merkezi kurmak gerektiğini ifade etti. 

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin ilk olarak müdürlere ‘’ Öncelikle bir Pazar günü sizleri çoluk çocuklarınızdan ayırıp vakitlerini çaldığımız için hepinizden helallik dileyelim. Amacımız gittiğimiz her yerde, Öğretmen arkadaşlarla, idareci arkadaşlarla sohbet edip sorunlarımızı konuşmaktır. Buraya geldiğimizde de Müdürümüz Metin Beyden talep ettik, o da sağ olsun kabul etti.Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. " dedi.

Bakan ve Müsteşar ismi olmadıkça yazılanlara inanmayın

MEB'in en büyük sorununun dedikodu haberler olduğunu ifade eden Yusuf Tekin, "Bizim Bakanlığın en büyük sorunu sahip olduğumuz dedikodu kaynağımız. Bu dedikoduların bir kısmı bizim çalışma azmimizi ve çalışma şevkimizi kırıyor. Bu dedikoduların bir kısmı Eğitim sistemimize ilişkin, bir kısımıda Bakanlık  uygulamalarına ilişkin dedikodular. Burada sizlerden ricamız ismen Bakan veya Müsteşar ismi olmadıkça yazılan çizilen hiçbir şeye inanmayın. Binlerce internet sitesi var binlerce yazı yayınlanıyor." dedi.

Yurdumuzun en ücra köşesindeki Öğretmene kadar aramızda sağlıklı bir diyaloğ mekanizması kurmak

MEB'in çok büyük ve fedakar bir aile olduğunu belirten Tekin, " Milli Eğitim Bakanlığı bir aile mantığı içinde yönetilmezse, kararlarını alıp uygulamalarını buna göre hayata geçirmezse başarılı olması mümkün olmayan bir Bakanlıktır. Yapmak istediğimiz şu Bakan’dan başlayıp yurdumuzun en ücra köşesindeki Öğretmene kadar aramızda sağlıklı bir diyalog mekanizması kurmak. Aksi taktirde atacağımız adımların kabul edilebilirliği düşecektir, uygulanabilirliği olmayacaktır. Bu günlerde gündemde olan konular Milli Eğitim Bakanlığının ihraç ettiği öğretmenler. Hem FETÖ hem de bölücü terör örgütüyle alakalı çok detaylı bir çalışma süreci izledik. Aramızda bu türden , bize zarar verecek davranışları olan bir arkadaşımız varsa onu içimizden çıkaralım. dedi. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Yabancı dil eğitimi konularında da açıklamalar yaptıktan sonra Okul Müdürlerimizin kendilerine sordukları soruları cevapladıktan sonra toplantı sona ermiştir." şeklinde konuştu. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Evet - 8 yıl önce
Ogretmene verdiginiz deger iki dudaginiz arasinda bulunan olur veya olmaz diyebileceginiz alan degisikliginde bir kelime soyleyememek