Yusuf Tekin'den Eş durumu Tayini Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, EBA üzerinden canlı yayın yaparak öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Tekin, Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayini alıp alamayacağı sorusuna yanıt verdi. Peki öğretmenler göreve başladığı 4 yıl içerisinde eş durumu tayini yapabilecek mi?

Yusuf Tekin'den Eş durumu Tayini Açıklaması
12 Haziran 2017 Pazartesi 14:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) internet üzerinden gerçekleşen canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin sorularına yanıt veren Yusuf Tekin, eş durumu tayini ile ilgili konuştu. Sözleşmeli öğretmenlere eş durumu tayini olacak mı, olmayacak mı? İşte detaylar. 

EBA üzerinden öğretmenlerin sorularına yanıt veren Yusuf  Tekin, ilk olarak Terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçleri, öğretmenler ve sivil vatandaşların yakınlarına başsağlığı diledi. Batman'da şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet diledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde, mücadeleyi sürdürdüklerine işaret eden Tekin, "Ailemize sızan bu terör örgütü mensuplarını sistem dışına itmeye çalıştık. Temel mantığımız; biz bir aile havası oluşturmaya çalışıyoruz, bu havayı bozacak, hepimizin itibarıyla oynayacak, aramızdaki çürük elmaların bir şekilde ayıklanması lazım. 15 Temmuz sonrasındaki süreçte kişi olarak hem de eğitim kurumu olarak bu türden bir ayıklama yaşadık." diye konuştu.

Sözleşmeli Öğretmenlerde Eş durumu Tayini Olacak mı?

Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin eş durumu tayini alıp alamayacağı merak ediliyor. Sözleşmeli öğretmenlere eş durumu tayini ile ilişkin bir soruyu yanıtlayan Tekin, tayin bekleyenleri üzen bir açıklamada bulundu. Sözleşmeli öğretmenlerin atandıkları bölgede çalışma zorunluluğunun bulunduğunu hatırlatan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bu düzenlemenin içinde yer alan "eş durumu dahil hiçbir özrün kabul edilmemesi" unsurunun, yasa metnine konulduğunu hatırlattı.

Beklenti içerisinde olmasınlar

MEB Müsteşar Tekin, "Arkadaşlarımız, böyle bir beklenti içinde olmasınlar. Eş durumu sebebiyle yer değişiklikleri gündemde yok ancak şu düşünülebilir. Eşler, öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu yerde buluşmayı arzu ederlerse bununla ilgili çalışma yapabiliriz ama onun dışında atandıkları bölgeden daha iyi bölgelere eş durumu veya benzeri sebeplerle gelmek istemelerine sıcak bakmıyoruz." dedi.

Zorunlu Haller Dışında Alan Değişikliği Yok

Alan Değişikliği ile ilgili soruya da yanıt veren Tekin, zorunlu haller dışında alan değişikliğinin gündemde olmadığını dile getirdi. Tekin, Kendi içimizden bu alanlara öğretmen arkadaşlarımızı kaydırmak yerine genç arkadaşları milli eğitim ailesine katmayı tercih ediyoruz. Zorunlu haller dışında alan değişikliği gündemimizde yok." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.