2016 yılında 5 bin özel harekat polisi alınacak, 5 bin polis alımı ne zaman yapılacak?

Sur, İdil ve Cizre'de kent merkezlerinde yapılan terör operasyonlarında büyük başarı sağlayan özel harekat polislerinin sayısı artacak. Habertürk'ün haberine göre Terörle Mücadele Eylemi planı kapsamında 2016 yılı içerisinde 5 bin özel harekat polisi alımı gerçekleştirilecek.

2016 yılında 5 bin özel harekat polisi alınacak, 5 bin polis alımı ne zaman yapılacak?
18 Mart 2016 Cuma 11:33

Yaz aylarından bu yana Güneydoğu'da Cizre, İdil ve Sur'da devam eden terör operasyonlarında kent merkezlerinde büyük başarı sağlayan özel harekat polislerinin sayısının arttırılması planlanıyor. HaberTürk'ün haberine göre yürürlüğe giren 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı ile bögelde terörle daha etkin bir şekilde mücadele edilecek. Bu mücadelelerin ilk basamağını önleyici tedbir planları oluşturacak. 

Terörle mücadele Eylemi kapsamında tüm Türkiye'nin risk analizi yapılacak. Risk analizi başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin bütün illeri dahil olacak. Bu kapsamda kent merkezlerinde, ilçelerde 280 karakol inşaası yapılacak.

Yapılacak 280 karakolun bir bölümü mobilo yani geçici bir bölümü ise kalıcı olacak. 

2016 5 bin Özel Harekat Polisi Alımı yapılacak

Güneydoğudaki terör operasyonları kapsamında asker ve polisin uyum içerisinde görev yapması, özel harekat polisinin özellikle kent merkezlerinde aktif bir şekilde rol alması, sivillerin bulunduğu bölgelerde daha titiz çalışan özel harekat polisi alımı yapılması fikrini ortaya çıkardı. 

Halihazırda Jandarma Özel Harekat taburlarında bulunan asker sayısı 12 bin 500. Bu sayının yıl sonuna kadar 20 bine çıkarılması planlanıyor. Yeni alınan 5 bin öğrenci, aralıkta eğitime başladı. Bu timler, eylülde görevbaşı yapacak.Emniyet Genel Müdürlüğü, 4 bin Özel Harekat polisi almak için sınav açtı. 17. dönem mezunlarının ardından yıl içinde 4-5 bin alım daha yapılacak. Meslek içi katılımlarla 20 bin hedefine ulaşılmış olunacak.Süreç içinde TSK'ya bağlı iç güvenlik tugaylarıyla birlikte sınır güvenliğinden sorumlu mekanize tugay ve personel sayılarının artırılması da planlanıyor.Halen 41'i muharip olan 51 tugayda kadro doluluk oranı yüzde 55. Önümüzdeki süreçte, hem tugayların sayılarının artırılması, hem de yeni sözleşmeli er ve erbaş alımı ile personel ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.Yeni kurulacak bir mekanize tugayın maliyetinin 400-450 milyon doları bulduğu göz önüne alındığında bunun biraz zaman alacağı belirtiliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.