Çağrı merkezleri 10 bin personel alacak

Çağrı merkezi firmaları 2016 yılını büyüme yılı ilan etti. Firmalar 2016 yıl sonuna kadar 10 bin personelin işe alımını planlıyor. Sektörde en büyük işe alımınını Turkcell Global Bilgi şirketi yapacak.

Çağrı merkezleri 10 bin personel alacak
20 Aralık 2015 Pazar 22:58

Çağrı merkezi şirketleri gençlerin istihdamına katkı sağlayacak bir adım atacak. Kadın çalışanlarının ağırlıklı olduğu sektörde firmalar, dil bilen ve dinamik gençleri istihdam edecek. Tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışma saatlerinin bulunacağı iş alımında gençler istihdam edilecek. 2015 yılında yüzde 4 büyüme gösteren sektörde firmalar, 2016 yılında 10 bin kişinin istihdamını hedefliyor.

Sektörde en çok iş alımını gerçekleştirecek şirket Turkcell Global Bilgi olacak. Turkcell Global Bilgi şirketi Türkiye genelinde toplam 12 bin çalışana sahip. Şirket 2016 yılı sonuna kadar 4 bin 700 kişilik bir iş alımı yapmayı hedefliyor. Bu zamana kadar 4 bin 500 kişiyi işe alan şirket, İstanbul'da 500, Şanlıurfa'da 800 ve Malatya'da bin 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Türkiye'de çalışan ekibini genişletecek şirket Teleperformance'da, İstanbul ve Uşak'ta görevlendirilmek üzere yaklaşık bin kişilik personel alımı yapacak. 

Ayrıca Procat ve Call Center CEO'su Tarkan Ersubaşı, 2015 yıl sonuna kadar yaklaşık 100 personel istihdam edeceklerini belirterek, 2016 sonuna kadar 150-200 personel alımı daha planladıklarını ifade etti.

Şirketler işe alım sürecinde adaylardan bazı şartlar istiyor. İş başvurusunda bulunmak isteyen adaylarda beklenen şartlar;

- Strese dayanıklı olmak,

- En az lise mezunu olmak,

- 30 yaşını aşmamış olmak,

- En az 1 yabancı dil biliyor olmak,

- Diksiyonu düzgün olmak,

- Güler yüzlü olmak,

- Son derece sabırlı olmak.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Çok şükür her kurumdan işçi talebi yağıyor.