Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf subay alımı - Kimler başvurabilir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muvazzaf subay alımı yapacağını açıkladı. 11 Mart 2018 tarihli ilanda, başvuru kriterleri, kimler başvurabilir, başvuru ne zaman ve nasıl yapılacak, kimler çağrılacak, başvurular hangi koşullarda geçersiz sayılır gibi sıkça sorulan sorulara yönelik bilgilendirme yapıldı. Detaylar kamusaati.com'da...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf subay alımı - Kimler başvurabilir?
11 Mart 2018 Pazar 13:08

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muvazzaf subay alımı yapacağını 11 Mart 2018 tarihli ilan ile duyurdu. Bugün paylaşılan ilanda adaylar tarafından sıkça sorulan başvuru kriterleri, kimler başvurabilir,  başvuru ne zaman ve nasıl yapılacak, kimler çağrılacak, başvurular hangi koşullarda geçersiz sayılır gibi srulara açıklık getirildi. 

Son başvuru tarihi olarak 28 Mart 2018 Çarşamba günü belirlendi. Gerekli şartları sağlayan adaylar bu tarihe kadar başvurularını yapabilecek.  

Muvazzaf Subay nedir, ne yapar?

926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve bu kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan erkek adaylardan istihdam edilen subaylara denilmektedir. Başvuru sonrasında yapılacak olan tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması ve yapılacak tercihler esasına göre kontenjana girenler “Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırılması Eğitimi”ne tabi tutulacak. Bunları başarı ile tamamlayan adaylar, Teğmen rütbesi ile istihdam edilir.

Muvazzaf subaylığa kimler başvurabilir?

Başvuru şartları Deniz sınıfı (güverte, makine ve pilot), mühendis ve öğretmen sınıfı olmak üzere değişiklik göstermektedir. Genel ve özel şartları taşıyan erkek adaylardan;

1- Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavlarından “KPSSP3 Lisans Puanı (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır)” asgari 60 olanlar,

2- En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1’de yer alan fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

3- Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar,

4- Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip TABLO-1’de yer alan en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

Pilot olarak yetiştirilmek için başvurular için KPSS şartı değişiklik gösteriyor. Bunun için başvuru yapacak olan adayların  “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 70 olması isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Sınıfı (Güverte ve Makine) Subay Adayı Temini için TIKLAYINIZ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Pilot Yetiştirmek Üzere Deniz Sınıfı Subay Adayı Temini için TIKLAYINIZ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Subay Adayı Temini için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.