Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Alım Sınavı - Başvuru şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Personel Başkanlığına (DPB) verdiği ilen ile Kur’an-ı Kerim öğretmeni alımına dair sınav ilanı verdi. Bu ilanla birlikte adaylara yönelik başvuru için aranan şartlar, sınavın nasıl yapılacağı, son başvuru tarihi, sınav konuları verildi. İşte merak edilen o soruların cevapları...

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Alım Sınavı - Başvuru şartları
16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:30

Diyanet İşleri Başkanlığı, Daire Personel Başkanlığına öğretmen alımı için ilan verdi. Bu ilanda başvuru için aranan şartlar, sınavın nasıl yapılacağı, son başvuru tarihi, sınav konuları açıklandı. 30 Öayıs 2018 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği sınav ilanına göre, 25 kontenjan açıldı. 

Aşağıda verilen başvuru şartlarına uyan adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar yapabilecek. İşte o aranan şartlar:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

- Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,

- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

- En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

- Başkanlığımızca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlığımızca tespit edilmiş olmak.

Sınav konuları ne olacak?

Sözlü yapılacak olan sınavda konular Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler yani tefsir, hadis, fıkıh, kelam olacak. Kur’an-ı Kerim için 60 puan, dini konular içinse 40 puan verilecek. 

Daha detaylı bilgi için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.