Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 Personel Alacak - KPSS Şartı Var mı?

Sağlık Bakanlığı ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde 12 bin 500 personel alımı yapacak. Peki başvuru şartları neler, hangi branşlara alım yapılacak. Personel alımına başvuracak adaylar KPSS şartı var mı merak ediyor. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 Personel Alacak - KPSS Şartı Var mı?
03 Haziran 2017 Cumartesi 11:00

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde 12 bin 500 sağlık personeli alacağı kaydedildi. Personel alımına başvuruda bulunacak adaylar, başvuru şartlarını ve tercih tarihlerini merak ediyor. Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Tercih işlemleri 7 Haziran 2017 Çarşamba ve 13 Haziran 2017 Salı günleri arasında gerçekleştirilecek. 

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına KPSS 2017/5 ile 12.500 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınacak

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 12.500 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans,  ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 7 – 13 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığı’na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen adayların, tercih işlemlerinin başlayacağı 7 Haziran 2017 tarihinden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.


Pozisyonların Unvan/Branş ve Öğrenim Düzeylerine Göre Dağılımı İçin TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.