Sağlık Bakanlığı 18000 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alım İlanı - Başvuru Şartları

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Bakanlıkta çalışmak isteyen ve aranan kriterleri sağlayan adaylar için başvuru şartları, yeri ve tarihi ile ilgili detaylı bilgi verildi. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti, ve Sağlık Fizikçisi alımı...

Sağlık Bakanlığı 18000 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alım İlanı - Başvuru Şartları
01 Haziran 2018 Cuma 12:30

Sağlık Bakanlığı, personel ihtiyacını karşılamak için ilan verdi. Sözleşmeli sağlık personeli alımı için verilen ilanda başvuru şartları, yeri ve tarihi ile ilgili detaylı bilgi yer aldı. 11 Hairan 2018 tarihine kadar adaylar başvurularını yapabilecek. Genel şartlar ile birlikte özel şartalara da yer verildi. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti, ve Sağlık Fizikçisi alınacak.

Başvuru ile ilgili şu şekilde açıklama yapıldı:

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 18.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.
Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 04– 11 Haziran 2018 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 07 Haziran 2018 Perşembe günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmayacaklardır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.