Sağlık Bakanlığı, 2808 personel alımı yapacak - Personel alımı unvanları ve sayıları

Sağlık Bakanlığı, 2808 personel alımı yapacak. Peki bakanlık hangi kadrolara alım gerçekleştirecek? 2016 Sağlık Bakanlığı personel alımı kamusaati.com adresinde. Peki 2 bin 868 personel alımına kimler başvuru yapacak, KPSS şartı var mı? Bakanlığın personel alımı için belirlediği personel unvanları ve sayıları hakkındaki detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı, 2808 personel alımı yapacak - Personel alımı unvanları ve sayıları
13 Ekim 2016 Perşembe 16:38

Sağlık Bakanlığı, 2808 personel alımı ilanını yayımladı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara personel alımı ile ilgili yapılan duyuruda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca çeşitli kadro ve unvanlara 2808 personel alınacağını açıkladı.

ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu göre ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle tercih yapılacak.

Adaylar tercihlerini 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yapacak. Yayımlanacak olan kılavuzdaki kurallara, kadro ve unvanlara göre yapılacak olan tercihler ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak gerçekleştirebilecek.




Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan personel alımı duyurusu şu şekilde;

Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca çeşitli kadro ve unvanlarda 2808 adet personel alımı yapılacaktır. 

Kimler başvuruda bulunabilecek?


Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonların bulunduğu Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Tercih işlemlerinde lisans düzeyi kadrolarda 2016-KPSS lisans sonucu, ön lisans ve ortaöğretim düzeyi kadrolarda 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı sonuçları kullanılacaktır. 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınav sonucu bulunanlardan 2016-KPSS lisans sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi kadroları tercih edemeyecek sadece 2016 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi kadroları tercih edebileceklerdir.


Adaylar tercih işlemlerini nasıl yapacak?


Adaylar 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirlenen kurallara, kadro ve unvanlara göre ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına ardından KPSS-2016/6 Tercih İşlemleri alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.