Türkiye Yazma Eserler Kurumu sözleşmeli personel alım ilanı

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözleşmeli yerli uzman alımı yapacağını duyurdu. yapmak için yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı “yarışma sınavı” yapılacağını duyurdu. Peki kaç kişi alınacak? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

Türkiye Yazma Eserler Kurumu sözleşmeli personel alım ilanı
20 Şubat 2018 Salı 16:08

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 50 adet sözleşmeli yerli uzman alımı yapacağını duyurdu.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan ilanda, 50 sözleşmeli yerli uzman alımı için yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı “yarışma sınavı” yapılacağı bildirildi.

Sözleşmeli personel yarışma sınavına katılabilmek için Başkanlık internet sayfasından temin edilerek doldurulacak başvuru formu ile birlikte aşağıda yer alan belgelerin 26 Şubat 2018 tarihinden 16 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlık İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen, elden veya iletişimde belirtilen adrese posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

Başvuruda bulunabilmek için en az dört yıllık lisans mezunu olma şartı aranıyor.

Giriş sınavına katılmak isteyenlerden başvuruda istenen belgeler:

1) İş talep formu,
2) Yükseköğrenim diploması ya da çıkış belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, yabancı yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar için denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından tasdik edilmiş diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği ve noterden tasdikli tercümesi,
3) B Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman başvuruları için Arapça veya Farsça dan KPDS’den en az (C) düzeyinde puan aldığını gösteren belge veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgenin aslı yada onaylı örneği,
4) C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman başvuruları için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan aldığını gösteren belge veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgenin aslı yada onaylı örneği,
5) Başkanlık tarafından onaylı nüfus cüzdanı örneği,
6) Adli sicil kaydına ilişkin beyan,
7) Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf,
8) Askerlik görevini yaptığına, görevin tecil edildiğine veya yedek sınıfa geçirilmiş olduğuna dair yazılı beyan,
9) Daha önce başka bir yerde çalışmış olanların çalıştıkları kuruluşlardan alacakları hizmet belgesi,
10) Görevini sağlık bakımından yapmaya bir engelinin bulunmadığına dair beyanı,
11) Yazılı özgeçmiş.
12) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belge.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Sözleşmeli Yerli Uzman alımı sınavı, önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. Yazılı sınavı 07 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınavın saati ve adresi daha sonra Başkanlığın (www.yek.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek. Yazılı sınava girmeye hak kazananlar ise “Sınav Giriş Belgesi’ni yine aynı internet adresinden alabilecekler. Adaylar yazılı sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklar.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.