Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 5 Ağustos 2018 Pazar

Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 5 Ağustos 2018 Pazar
06 Ağustos 2018 Pazartesi 10:55

Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 5 Ağustos 2018 tarihli ve 30500 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aksaray Üniversitesinden:

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 1/10/2017 tarihli ve 30197 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“k) Eşdeğer ders: Adı, AKTS kredisi ve içeriği denk olan veya adı ve/veya AKTS kredisi farklı olmakla birlikte içeriğinin en az yüzde sekseni aynı olan dersi,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Eğitim-öğretim planları, ilgili bölüm/anabilim/anasanat dalı kurulunun önerisi üzerine fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokul kurulunun uygun görüşü ve Senatonun onayıyla kesinleşir. Eğitim-öğretim planlarında yapılacak değişikliklerin, her yıl en geç Haziran ayı sonuna kadar Senatoya sunulması gerekir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Öğrencinin bir dersten muaf olabilmesi için başarılı olduğu dersin, eğitim-öğretim planındaki bir derse eşdeğer ders olması gerekir. Birden fazla başarılı olunmuş dersler birleştirilerek eğitim-öğretim planındaki bir derse eşdeğer ders olması sağlanabilir. Başarılı olunmuş bir dersin eğitim-öğretim planındaki birden fazla derse eşdeğer ders olması sağlanabilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Aksaray Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.