Amasya Üniversitesi rektör yardımcıları tutuklandı

Amasya Üniversitesi'nde yürütülen FETÖ operasyonlarında, aralarında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feda Öner ve Prof. Dr. Murat Gökdere'nin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Amasya Üniversitesi rektör yardımcıları tutuklandı
19 Ağustos 2016 Cuma 13:19

Amasya Üniversitesi rektör yardımcıları tutuklandı. FETÖ operasyonları kapsamında yürütülensoruşturmalarda, Amasya Üniversitesinden 26 akademik ve idari personel gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan aralarında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feda Öner ve Prof. Dr. Murat Gökdere'nin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Diğer zanlılardan 11'i adli kontrol şartıyla,1'i de savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde 11 Ağustos'ta Amasya Üniversitesi'nde gözaltına alınan 26 akademik ve idari personel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feda Öner ve Prof. Dr. Murat Gökdere'nin de aralarında bulunduğu 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 11'i adli kontrol şartıyla, 1'i de savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Rektör Yardımcıları Öner ve Gökdere'nin kısa süre önce görevden alındığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.