Çocuğun Cinsel İstismarı Suçu 5237 Sayılı Kanunda değişiklik

02 Aralık 2016 Cuma tarihli yayımlanan Resmi Gazete'de 6763 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişikliklik yapıldı. Son günlerde gündemde olan Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarını ilgilendiren kanunun 2 maddesinde düzeltme yapıldı. Peki hangi istismar kanununa hangi maddeler eklendi?

Çocuğun Cinsel İstismarı Suçu 5237 Sayılı Kanunda değişiklik
02 Aralık 2016 Cuma 07:52

Bugün yani 2 Aralık 2016 Resmi Gazete'de 6763 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda ve Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun yayımlandı. Bazı Kanunlarda yapılan değişikliklerin içerisinde 5237 sayılı Çocuğun Cinsel İstismarı Suçu Kanunu bulunuyor. 5237 sayılı kanunun 103. maddesinin birinci ve ikinci fırkasında düzenleme yapıldı. Peki cinsel istismar suçu ile ilgili hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar.

Birinci Fırka

Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması halinde verilecek ceza, istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda ise 5 yıldan az olamaz.

İkinci Fırka

Cinsel istismarın vucüda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi durumunda 16 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması halinde verilecek ceza sekil yıldan az olamaz. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.