Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 29 Temmuz 2018 Pazar

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 29 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 29 Temmuz 2018 Pazar
29 Temmuz 2018 Pazar 09:30

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 29 Temmuz 2018 tarihli ve 30493 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

DOĞAL GAZ PİYASASI DAĞITIM VE MÜŞTERİ HİZMETLERİ
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/11/2002 tarihli ve 24925 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (27) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“27) Ön ödemeli sayaç: Müşterinin bedelini daha önceden ödediği miktarda veya tutarda doğal gaz kullanımına imkan veren, 24/7/1994 tarihli ve 22000 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğine tabi ve dağıtım şirketinin sistemine uyum sağlayan sayacı,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

“Sistemde kullanılmakta olan mevcut ön ödemeli sayaçlara Türk Lirası yükleme/Türk Lirası düzeltme/Türk Lirası satış yöntemleri uygulanabilir. Dağıtım şirketi uygulayacağı yöntemi Kurul onayına sunar. Kurul gerekli görmesi halinde sunulan uygulama yönteminde değişiklik yapar ve uygulama yöntemi Kurul onayı ile yürürlüğe girer. Uygulama yönteminde Kurul onayı olmaksızın değişiklik yapılamaz. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla satın alması tamamlanmış olan doğal gaz alımları için bu fıkra hükmü uygulanmaz.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Başkan yürütür.
 

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

29 Temmuz 2018 tarihli ve 30493 sayılı TC Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ejder - 5 yıl önce
başket gaz kartlı sayaçların tüketiminden dolar endeksi uyguluyor bire kafir adam sana o parayı peşin vermiş ister dolara cevir ister altına bu da vatandaşı nasıl soyarızın başka versiyonu sözde kanun cıkmış kanun millete karşı cıkmaz ya kanunu kendilerine göre yorumluyorlar yada kanunu bunlar için cıkarmışlar kanun tl ile önçeden bedeli ödenen bir ürünün sonrasında dövüz ayarlaması yapılır ve bunuda kurul oyuncuları belirler demesi son derece komik bir okadarda apdalça adam sana parasını ödüyor ister dolar al ister dövüz ister altın para senin elinde diğer sayaçlarda biray sonra ödemeler yapılıyor ve hatta bunların birkısmı batak yani kullanıyor ödemiyor kartlı sayaçlara uygulanan bu uygulamalara hiçbir anlam veremiyorum kartlı sayaçlar olmasa kesinlikle mekanik sayaçlara her ay kafalarına göre zam uyguluyaçaklar bu uygulamayı şiddetle kınıyor herkesin aklını başına almasını diliyorum