Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 27 Ekim 2018 Cumartesi

Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 27 Ekim 2018 Cumartesi
27 Ekim 2018 Cumartesi 12:50

Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 27 Ekim 2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özyeğin Üniversitesinden:

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/1/2017 tarihli ve 29941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Üniversitede yaz okulunda açılan dersler ile Üniversiteye has özel kurgulanmış olan Sektörel Eğitim Bölümünde verilen dersleri (SEC kodlu tüm dersler) ve bitirme projeleri dersleri ile ilgili akademik birime has kurgulanmış olan dersler yaz okulunda diğer yükseköğretim kurumlarından alınamaz. Diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan alınması uygun olmayan dersler akademik birim tarafından öğrencilere ilan edilir. Fakülte/yüksekokul yönetim kurulları, yaz okulunda diğer yükseköğretim kurumlarından alınabilecek dersleri ve bu derslerin alınabileceği yükseköğretim kurumlarını belirler.  Üniversitede yaz okulunda açılmayan derslerin diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan alınabilmesi ve not transferi için öğrencilerin, aşağıdaki koşullara göre kayıtlı oldukları fakülte/yüksekokula başvurmaları gerekir:

a) Alınmak istenen dersin, hangi yükseköğretim kurumundan alınacağı, ilgili kurumdaki dersin içerik, kredi ve öğrenim dili bilgisinin başvuru için bir dilekçe ile birlikte (varsa ilgili akademik birim tarafından ilan edilen süre içinde ve ek bilgi/belgelerle birlikte) sunulması gerekir.

b) Başvurulan ders ancak içerik, kredi, öğrenim dili ve benzeri niteliklerinin ilgili akademik birim yönetim kurulu tarafından uygun bulunması halinde alınabilir.

c) Fakülte/yüksekokul yönetim kurulları, öğrencinin tamamladığı kredi ve dersleri de göz önünde bulundurarak bu Yönetmeliğin ilgili maddeleri kapsamında kredi ve not uyarlamaları ile hangi derslerden muaf tutulacağına dair değerlendirmesini yapar.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Özyeğin Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

27 Ekim 2018 Tarihli ve 30578 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.