Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 12 Ocak 2018

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 12 Ocak 2018
12 Ocak 2018 Cuma 18:50

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, bugünkü 12 Ocak 2017 tarihli ve 30299 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 112 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(10) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen işler dolayısıyla asgari işçilik değerlendirmesi yapılmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.


Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik için TIKLAYINIZ.


12 Ocak 2017 tarihli ve 30299 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seda - 7 yıl önce
Taşerona kadro da %70 lik olan madde kaldırılsın.Bu sebepden dolayı kadroya dahil edilmeyen sağlık çalışanı bir laborantım ,bu haksızlık bir an önce düzeltilmeli
Avatar
Meral Bartın - 7 yıl önce
Kamu Hastanesi Laboratuvarı’nda Taşeron olarak 21.02.2011 den beri yoğun bir şekilde çalışmaktayım. Her ihale sonrasındaki, maaş-izin kullanımı-kıdem tazminatı konusundaki sıkıntılara kadro verileceği umudu ile katlandım. O gün geldi fakat boşuna başvurmayın geri döner diyenler oldu. Bizler Taşeron değil miyiz? Çalıştığımız kurumlarda aynı işleri, hatta daha fazlasını yapan biz taşeronlar, son çıkarılan KHK da ‘personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ibaresi ve yaklaşık maliyetin %70 kısmının personel gideri olması gerektiği’ maddesine, uymadığımız gerekçesi ile mi kapsam dışı kalmak