Açık alanlarda sigaraya yasak geliyor

Sigara yasakları genişliyor. Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bu yıl içerisinde uygulamaya geçileceği, park, bahçe, AVM önleri gibi yerlerde sigara yasağı olacak.

Açık alanlarda sigaraya yasak geliyor
09 Şubat 2016 Salı 10:32

Sigara ile mücadele gün geçtikçe yoğunlaşırken, Sağlık Bakanlığı'da bu konuda tedbirler almaya devam ediyor. Tütünle mücadele kapsamını genişletecek olan bakanlık, ilk olarak kış aylarında kapalı mekanlarda yassal düzenleme yapacak. Kapalı mekanlarda camlı bölmelerin tamamen kapatılması planlanıyor.

Açık alanlarda da sigara içilmesine yasak geliyor. Çay bahçesinde sigara içilen bir masa ile sigara içilmeyen masalar yan yana olmayacak. Çocukların oyun oynadığı parklarda sigara içilmesi kesin olarak yasaklanacak.

Bakanlık ayrıca, cami bahçeleri, alışveriş merkezlerinin önü, yürüyüş alanlarıve park bahçe gibi alanlarda sigaraya yasak getirileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu bu konu ile ilgili çocuk parklarında sigara içilmez demişti.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.