Ağız Kokusu Nasıl Önlenir ve Giderilir? Oruçluyken Nefes Kokusunu Önleme Yöntemleri

Ağız kokusu nasıl giderilir? Evde bitkisel çözümler ile nefes kokusuna çareler aranıyor. Ramazanın gelmesi ile birlikte Ağız Kokusuna bitkisel çözümler araştırılıyor. Oruçluyken nefes kokusunu nasıl önleyebiliriz. İşte detaylar.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir ve Giderilir? Oruçluyken Nefes Kokusunu Önleme Yöntemleri
25 Mayıs 2017 Perşembe 12:50

26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece tüm müslümanlar ilk sahura kalkacak. Mübarek Ramazan Ayı bu yıl Haziran ayında idrak edilecek. Ramazanda ağız kokusunu gidermek için alınacak önlemler merak ediliyor. Peki Ağız kokusunu gidermenin yollar nedir? 

Ağız kokusu insanlar için büyük bir dert olarak görülüyor. Ağız ve Kötü nefes kokusu ve basit çözümü insanlar tarafından araştırılıyor. Ağız Kokusu'nun temel nedeni nedir ve nasıl giderilir? Ramazan ayında ağız kokusu büyük bir problem olarak görülüyor. Yaklaşık 17 saat oruç tutacak insanlar ağız kokusuna bitkisel çözümleri araştırıyor. 

Ağız Kokusunu Gidermenin 10 Yöntemi Şu Şekilde;

1.  Kötü nefes tedavisi için en iyi yolu, günde en az bir kez yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmaktır. Dil fırçaları ile de zaman zaman dili fırçalamak ek olarak kötü kokuyu ortadan kaldırmak için de çok önemlidir. Çıkarılabilir diş protezlerinin bakımının da iyi yapılması gerekir.


2.  Yumuşak kıllı bir fırça kullanmak da önemlidir ve diş fırçanızı her üç - dört ayda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca dişlerinizi en az altı ayda bir temizletmelisiniz. Bu işlemler iyi bir ağız hijyeni için gereklidir. 


3. Yeterince su içmek, aynı zamanda genel sağlık için faydalı olabileceği gibi ağzınızı nemli tutacaktır. Su yerine kahve, soda ya da alkol kullanmayın. Tükürük, uyarmak için başka bir yolu sakız çiğnemektir Ancak, şekersiz çeşitleri deneyin.


4.  Bir çare de taze maydanoz veya nane yaprakları, karanfil, rezene kullanmaktır. Ancak, bu sadece geçici bir çözümdür. Özellikle sarımsak, soğan veya balık gibi yiyeceklerden sonra Maydanoz, nane gibi, bitkilerdeki klorofil maddesi  ağız boşluğundaki bakterileri öldürür. 


5.  Kötü nefesi nötralize eden tarçın, karanfil çiğneyebilirsiniz.  tarçın kokuyu ortadan kaldırmaz ama ağızda bakterilerin azaltılmasına yardımcı olur.  Ya da tarçın aromalı şekersiz sakız kullanın. 


6. Özellikle düşük karbonhidrat ile diyet yapanların azda olsa bir ekmek dilimi kötü ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.


7. Rafine Şeker Tüketimi azaltın  


8. Yeşil çay için: çayda bulunan polifenol, ağız kokusuna neden olan sülfür üreten, Ağzınızın içindeki zararlı bakterileri öldürecektir


9. Suya biraz limon damlatın veya limon suyu ile ağzınızı çalkalayın 


10. Kızılcık suyu bakterilerin ağız içinde oluşmasını önler.


11. Karbonatlı su ve tuzlu su hazırlayabilir bu suyla gargara yapabilirsiniz ve dil fırçaları ile fırçalayabilirsiniz.


12. Sigarayı bırakın.

Agız Kokusunu Önleme Yöntemleri

Ahmet Maranki Ağız Kokusunu Önleyecek Bitkisel Çözümleri Şöyle Sıralıyor.

* Sirkeyi bala karıştırın ve ağzınıza alarak çiğneyin.


* Dereotu tohumundan birkaç tane ağzınıza alın ve çiğneyin, nefesiniz mis gibi kokacaktır. Hamilelerin dereotunu sürekli olarak tüketmeleri sakıncalıdır. Dereotu klorofobil bakımından zengin bir bitkidir.

Yarım litre suya birkaç çay kaşığı dereotu yaprağı veya dövülmüş tohum koyun kaynatıp için.

* Ardıç tohumunu çiğneyip yutun.

* Yemeklerden sonra karanfil çiğneyin, karanfilin yağıda anti bakteriyel olduğu için, karanfili ağzınızda uzun süre tutabilrsiniz, sonrada emin ve posasını atın.

* Ağzınızı hergün bir kaç kez ada çayı ile çarkalayın, bu ağızdaki yaralara ve nefesinizdeki pis kokulara iyi gelecektir. Nane ve maydanozda olduğu gibi adaçayıda nefes tazeleme özelliğine sahiptir.

* Ağız kokusu problemine nane çayı en etkili çözümdür. Güçlü bir antiseptik özelliğe sahiptir nane yağı, aynı zamanda toksik bir madde de olduğundan yutulmaması önerilir.

* Her yemeğe tarçın konulmaz onun için tarçını koyabileceğiniz her yiyeceğe koyun ve içeceklerinizdede kullanın, zira tarçın ağızdaki bakterilerle çok iyi savaşır. Bulabilirseniz tarçınlı ve şekersiz sakızlardan çiğneyebilirsiniz.

* Defne yaprağı ile pırasa yaprağını iyice dövün ve bu karışımla dişlerinizi ovun.

* Birkaç çay kaşığı anasonu yarım litre suda 2-3 dakika kaynatın, bununla hem ağzınızı gargara yapabilirsiniz, hemde içebilirsiniz. Anason tohumlarını uzun zamandır nefes açıcı olarak kullanmışlardır.

* 50-60 gram taze kişnişi, yarım litre suya koyun, 3,5 dakika kaynatın sonra süzün. İster ağzınızı çalkalayın, isterseniz için.

* Maydanoz klorofil bakımından çok zengin bir bitki olduğu gibi aynı zamanda nefeste açıcıdır. Yemeklerden sonra ağzınıza alacağınız bir tutam maydanoz, nefesinizin kötü kokmasını engelliyecektir.

NANE ÇAYI YAPIMI

Kaynamış olan iki su bardağı suya üç çay kaşığı nane koyulur. 15 dakika demleyip içilir.

Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

İnsanlar Oruçlu iken ağız kokusunu gidermenin çarelerini arıyor. Ramazanda;

Sahurdan sonra diş ipi kullanarak, ağızdaki yiyecek kalıntılarını iyice temizlemek gerekiyor. 

Dişler fırçalanırken mutlaka dilinizide fırçalamanız gerekiyor. Yapılan araştırmalar, dişleri fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 20'sinden dil fırçalayarak ise ağız kokusunun yüzde 80'inden kurtulunacağını gösteriyor.

Soğuk Su kullanımı ağız kokusunu arttıyor. Bu yüzden oda sıcaklığıda su tüketmek gerekiyor.

Sahurda  sucuk, pastırma ve benzeri baharatlı-sarımsaklı gıdalar tüketilmemelidir.

İftarda ve sahurda yeşil çay, ada çayı gibi aromalı organik içeceklerin tüketilmelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.