Aziz Sancar'dan kanser hastalarına çağrı: Amerika'ya gitmeyin

2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, yurt dışında kanser tedavisi görmek isteyen kanser hastalarına çağrıda bulundu.

Aziz Sancar'dan kanser hastalarına çağrı: Amerika'ya gitmeyin
08 Mayıs 2017 Pazartesi 13:28

2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Amerikanın Sesi Radyosu'na konuştu. Yaşan öyküsünü anlatan Sancar, 8 çocuklu bir ailede büyüdüğünü söyledi. 

Annesi Meryem Sarcar ile ilgili detaylı açıklamada bulunan Sancar, annesinin bir köy imamının kızı olduğunu belirterek "Ama o Atatürk'ü taparcasına severdi. Atatürk'ün yaptığı devrimleri kendi hayatına getirdiği değişiklikleri gördü. O bakımdan annem büyük Atatürk hayranıydı. Atatürk'ün fazla vurguladığı konu eğitim ve bilimdi, onu annem de anladı. O bakımdan bütün çocuklarına 'okuyacaksınız' dedi ve onun sayesinde hepimiz okuduk." diye konuştu. 

Sancar açıklamalarına şöyle devam etti:

"1960'larda İstanbul Tıp Fakültesinde gördüğüm eğitimi Avrupa'nın en iyi fakültelerinde alamazdınız. Harika bir eğitim gördüm. Çok harika hocalarımız vardı, beni iyi hazırladı ben Amerika'ya hazırlanmış olarak geldim. Orada imkanlarımız yoktu, burada vardı ama ben teorik olarak hazırdım"

Köyün sağlık ocağında görev yaptım

"Beni o kadar severlerdi ki onları muayene ettikten sonra reçete doldururdum, reçetemi başlarında muska diye koyarlardı. O zamanları özlüyorum, bana sorarsanız hayatımın en güzel dönemi Sürgücü beldesinde doktorluk yaptığım dönemlerdi. Damda yatardık, Suriye'nin uzaktan iki şehrinin ışıklarını seyrederdik. Sabah ezan sesi ile uyanırdık."

Kanser hastalarına çağrı

"Günde 5- 10 kilometre yürümeye çalışıyorum. Uyku ile aram iyi değil. Kanser hastalarına 'Amerika'ya gelmeyin' diyorum. Yapılan tedaviler standarttır. Amerika, Avrupa ve dünyanın her yerinde aynı tedavi tatbik ediliyor. Tedavide temel destek aile desteğidir, buraya geldiklerinde aile desteğinden yoksun kalıyorlar"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.