Bakan Akdağ: Sandık hesap sormak demektir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ensar Vakfı Ankara Şubesince gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Sağlıkta Dönüşümün İkinci Aşaması Neler Getirecek?" konulu toplantıya katıldı.

Bakan Akdağ: Sandık hesap sormak demektir
19 Nisan 2017 Çarşamba 21:05

Ensar Vakfı Ankara Şubesince düzenlenen Ensar Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Prof. Dr. Recep Akdağ oldu. Akdağ, Ensar Vakfı Ankara Şubesince Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Sağlıkta Dönüşümün İkinci Aşaması Neler Getirecek?" konulu toplantıya katıldı.

Ensar Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Av. Ercan Poyraz'ın konuşmasıyla başlayan programda konuşan Recep Akdağ yeni sistem ile ilgili önemli açıklamarda bulundu. Bu tür toplantıların çok önemli olduğunun altını çizen Akdağ, yeni sistemin bütün gücü millete verdiğini belirterek 'seçkinciliği' ortadan kaldırdığını kaydetti.

Konuşmasında, ''Yönetim sistemi, milletin yanlış kişileri seçeceği üzerine kurgulanmıştı." ifadelerini kullanan Akdağ, "Önceki sistemde Başbakanın kim olduğunu bilmiyorduk, muhtemel bir isim olacağını düşünüyorduk." dedi.

Başkanlığa ilk başladığında hızla yürümek istediklerini ancak sürekli engellerle karşılaştıklarını ve Sağlık Bakanlığında reform yapmak istediklerinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından çok engellendiğini belirtti.

''Eğer başarılı olamazsa millet hesabını sorar''

Sağlıkta dönüşümün ikinci kısmına başlarken bu yeni Anayasanın sağlığa etkisi nasıl olacak? şeklindeki sorularla çok karşılaştığını ifade eden Akdağ, ''Bir ülkenin yönetim etme şekli ne kadar yalın olursa o kadar daha işlevsel olur. Sağlam bir temelle sağlığın da, eğitimin de problemlerinin büyük bir kısmı çözülür. Yeni sistemin en önemli tarafı, süreci netleştiriyoruz. Sandık hesap sorma demektir. Bir kişiye beş yıl yetki verilir eğer başarılı olamazsa millet hesabını sorar.'' dedi.

Sağlık alanında ikinci etap çalışmalarının sonuna geldiklerini kaydeden Akdağ, "Anne ölüm oranlarını sürekli iyileştiriyoruz, şu anda Amerika'dan da daha iyi bir seviyeye sahibiz. Sağlık okur-yazarlığı sistemiyle insanlarda sağlık bilinci oluşturmak yeni dönemdeki politikamızın alt yapısını oluşturacak. İkinci dönemde risk faktörlerini azaltmaya çalışacağız. Dinimizin gereklerini yapsak hastalık riskini büyük oranda azaltabiliriz." şeklinde konuştu.

''Sağlıkta dünyanın bir numarası olacağız inşallah''

Akdağ konuşmasında Aile hekimliği sistemini de geliştireceklerini belirtti.

Hastanelerde iki yataklı odalardan bir yataklı ve içinde banyosu olan odalara geçiş yapılacaklarını belirten Akdağ, ''Yeni şehir hastaneleri sağlıkta üçüncü nesil hastaneleri olacak. Sağlıkta dünyanın bir numarası olacağız inşallah.'' dedi.

Kamusaati Özel

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.