Bakanlıktan 'B1 vitamini bile verilmiyor' iddialarına yanıt

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "B1 vitamini bile verilmiyor" başlığıyla yayınlanan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlıktan 'B1 vitamini bile verilmiyor' iddialarına yanıt
30 Mayıs 2017 Salı 18:21

Bazı yayın organlarında "B1 vitamini bile verilmiyor" başlığıyla yayınlanan haberler için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

Ceza infaz kurumlarında ilk defa açlık grevi yapılmadığına dair ibarenin yer aldığı açıklamada, bu tür eylemlere ilişkin alınan, alınması gereken sağlık tedbirleri ile diğer konulara ilişkin tedbir ve uygulama standartlarının bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 24 Mayıs'ta tutuklu S.Ö'nün Sincan 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, tutuklu N.G.'nin ise Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna kabullerinden sonra kurum hekimince ilk muayeneleri yapılmıştır.

Tutuklu S.Ö. ve N.G, açlık grevinde oldukları için kendilerine verilen yiyecek ve içecekleri kabul etmediklerini beyan etmiş, tutuklu N.G.'nin yanında getirdiği B1 vitamini ilk anda kendisine teslim edilmiş, bitmesi nedeniyle N.G.'ye B1 vitaminini de ihtiva eden komplex Benexol B12 vitamini reçete edilmiştir. Tutuklu S.Ö.'ye ise kurum hekimince Benexol B12 reçete edilmiştir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.