Canan Karatay'dan 'zeytinyağı' açıklaması

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir programda 'günde kaç tane zeytin yenilmeli', 'zeytinyağının faydaları' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Karatay'dan önemli bilgiler...

Canan Karatay'dan 'zeytinyağı' açıklaması
30 Nisan 2017 Pazar 17:17

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, İzmir'de düzenlenen 'Zeytinli Sohbetler' etkinliğine katıldı. Zeytinin ana konu olduğu etkinlikte Karatay, zeytinyağının kanser, alzheimer ve diyabet başta olmak üzere her hastalığın devası olduğunu vurguladı. Karatay birde zayıflamak isteyen kişilerin ünde 30-40 adet zeytin yemeleri gerektiğini söyledi.

Zeytinyağının anne sütüne eş değer olduğunu belirten Karatay, sinir sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması, kanserler, damar tıkanıklığı, parkinson, felç, otizm, unutkanlık, cilt hastalıkları ile adele ve kemik gücünün azalması gibi birçok hastalığın tedavisinin zeytinyağı ile mümkün olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Karatay, "Tek tüketim maddesi olarak bir bebeğin gelişebilmesine yeten anne sütünde hayvansal kolesterol varken, zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır. İki mucizeyi karşılaştırdığımızda görüyoruz ki değerli farklı da olsa aynı içeriğe sahipler." dedi. 

Kalp hastalıklarına, kanı sulandırmak amacıyla kullanılan aspirin yerine zeytinyağı tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, "Böylece aspirinin yan etkisi olabilecek mide delinmesi, kanaması gibi durular ortadan kalkar, hatta tam tersine mide rahatlar. Zeytinyağı yağ hücrelerinin yapışıklığını azaltır, kanı sulandırır ve ağrıyı keser. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yalnızca soğuk sıkın zeytinyağı kullanan kişilerde kalp krizi görülmemekte" dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.