Çocuklar neden yemek seçer? Anneler cevaba dikkat!

Çocuğunuzun yemek seçmesini istemeyen annelere Diyetisyen Fatma Baysal'dan önemli bir uyarı geldi. Çocuklar neden yemek seçer? Eğer çocuğunuzun yemek seçmesini istemiyorsanız uyarıya dikkat etmek yaşam boyu sizi ve çocuğunuzu önemli ölçüde olumlu etkileyebilir...

Çocuklar neden yemek seçer? Anneler cevaba dikkat!
16 Temmuz 2017 Pazar 16:06

Ebeveynlerin bebeklerine olan yaklaşımı beslenme alışkanlığını etkiliyor. Bu nedenle Diyetisyen Fatma Baysal, emzirme döneminde anneler için önemli bir konuya değindi.  

Baysal, “Emzirilen bebeğin sütü düzenli almaması ve ek gıdaların tek besin olarak verilmemesi, çocukların yemek konusunda seçici olmasına neden oluyor” dedi.

"Ek gıdalara başlanmasıyla beraber besinlerin ayrı ayrı verilmemesi halinde, bebeğin tat alımı zorlaşacağı için yemeğini seçebilir. Özelikle de anneler, bebeklerine yemek yedirirken tatma duygusunun gelişimi için teker teker yedirilmeli. ” diye konuşan Baysal, şu sözlerle devam etti:

“Okul döneminden beri öğretmen ve arkadaşlık ilişkilerinde çocuğun yeme alışkanlığı değişebilir. Eğer öğretmen, kendisini çocuğa sevdirmiş ise ya da ona dinlemeyi öğretmiş ise, çocuk ailesinden çok öğretmenini dinleyebilir.

Bu durumda öğretmen, beslenme konusunda devreye girebilir. Mesela, sınıf içerisinde bir program ayarlayarak, eğlenceli sunumlarla çocuklara sebze ve meyvelerin faydalarını anlatabilir. 

Uzmanlardan yardım almalılar

“Çocukların yemeği beğenmemeleri ebeveynleri tarafından ilgisi çekme ya da sinirlenme olarak algılanabilir. Sabırla ve merhametle çocuğa yaklaşıldığı takdirde, altta yatan psikolojik sorunlarla ilgili pedagog ve pediatri uzmanlarından yardım alınmalı.”

Kaynak : CNN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.